Saturday, 18 November 2017

TEAM PO2 !!

Kali nihh nak citer pasal

"KESERONOKAN BEKERJA"

Selalu kalu citer psl keje , ofkos yg akan keluar dr mulut kau adalah
STRESS

Yela , mne2 keje pun stress .
Keje goyang kaki jew aku rase yg ta stress kan .

Berbalik kpd topic asal kite .

As everyone know , where I work (not to be mention)
is the place like HELL .
HAHA*

But , demi sesuap nasi , kau layankan jew .
Seriusly ???
Okay tipu .
HAHA*

Senang  mcm nihh r k .

One the 1st shift kau takde mood sebab kepala kau pening tahap nak jawab soklan org pun rase nak marah .
Seb baek ade sis ngan bro avsec yg sporting jaga eraman .
So , takde la pishang duk kt eraman tuuu .

On the 2nd shift , kau takde geng sbb geng2 kau kena transfer .
Disebabkan keje kau adalah mobile .
Maka kau dgn sesungguhnya mengunakan keMOBILElan itu sebaiknya .

Kedepan kebelakang kedepan belakang tanpa siapa tanya dimana engkau .
Haaaaa , siapa ta suke keje gni wehyyy .

Dan yg lebih menarik bile kau tahu location geng2 kau berada di laluan kau kedepan kebelakang .
Haaaa , menarik bukan .
HEHE*

Maka tersebut la al-kisah yg kau rase menarik untuk dikongsi .

Oleh kerana kau merasa yg berada di depan adalah geng kau .
Maka dengan beraninya kau melangkah ke hadapan dan menyapa mereka .

Kehadiran engkau disambut dengan baik .
Maka naik hantu la jadinyaaaa .
HAHA*

Kedepan kebelakang
Keatas kebawah .
Ta terasa langsung penatnyaaaa .
Itu la yg dinama kan keseronokkkan bekerja .
Kan kan kan .

Tp dalam dok seronok2 , kena la jugak serius .
Bileeeeee .
Kau nampak PO2 tengah cekak pinggang kt ats sebab tgk kau dgn bawah .
Ape lg .
Kelam kelibut kau lari naik atas .

Dah naik atas , orang atas pulak yg ilang .
Maka , tepuk dahi la PO2 -___-
Hehe

And on the 3rd shift .
Lain pula ceritanya bile .
PO2 bertuka tangan .
Tp still geng kau yg giler2 .

Bukan hanya kau yg mobile .
Bersama PO2 , berganding bahu rounding habes semua kawasan .
*baju oren tepuk dahi*
:P

Nota kaki :
Dr aku kepada aku .
This is the best cycle yg pena aku keje .
Kau ta jahat , tapi kau nakal jew .
But still okayy .
Keje tetap buat .
Ta tinggal pun .


P/s :
Too many actor in this story
Alia (AA)
Fiza (AA)
Liyana (PO2)
Hafiz (PO2)
Shaz (extra)
Shoba (extra)



Saturday, 21 October 2017

Senyum itu nakal !!

For some reason , aku rase nak share benda nihhh .

Cerita hari ini .
Alkisah yg aku rase menarik utk dikongsi bersama .
Bermula dgn kisah dimana kau nak beli air vending machine harga rm2 ,
tp kau dpt balance rm4 siap percuma air lg .
Hurmmm , rezeki jgn ditolak .
So amek jew laaaa .
 Hehe .

Diterus lg dgn kisah bile semua duk lena tido dan takmau bgn .
 Kebiasaanya ,
 kau antara org yg last2 bangun sebab kau nihh jenis siap cepat .
So for sure la kan kau akan bgn lambat .
Akan tetapi sebaliknya yg terjadi bile kau yg bangun awal 😱😱😱 .
 Kau tgk tenang jew org lain tido .
 Nak dikejut kasihan pulak .
Hurmmmm .
So biarkan la .
 Tp dlm biar2 ,
 bile smpi mase yg kau rase ,
 ehh dye nihh kunci jam ke ta ,
 kau da was2 nak kejut ke ta kejut ta .
Haaaaa .
Sampai jew katil baru nak kejut ,
tetibe dalam pandangan mata kau ,
kau nampat seseorang bangun dlm keadaan terkejut dan gelabah .
Dan perkataan pertama yg keluar dr mulutnya adalah ,
 alaaaaa ta sempat nak makan .
Kesudahnya kau hanya mampu gelak jew with hashtag
 #gelakbahi  Heh heh heh .
 Maka bermula la drama kau bersama si dye .
 Ofkos im drama queen and the story should be fun .

 Tidak berakhir di situ ,
 yg mane kau terlalu bosan maka kau menular ke tempat org lain utk menghiburkan hati .
 Sedang2 kau menular , terserempak pulak ngan geng .
Ape lg ,
 makin berhantu la kau jadinya .
 Hahahaha .
But for sure ayat org tua bukan sebarang kata2 .
 Org kata jgn gembira sgt .
 Nty nangis .
 Haaaaaa .
Sedang kau terleka ,
terserempak pulak ngan big boss .
 Maka abes la kau .
Hahahaha .
 Tetapi yg menarik ,
 hanya kau seorang sahaja yg kantoi dimana yg terselamat which yg sowg buat uturn dan sowg reverse .
Hurmmm ,
aku jew yg menonong kedepan .
Haiyaaaaaa .
Maka berakhir la kisah aku yang penuh puitis ini .
Harap anda gembira membacanya .

Cast :
For sure its me . AJ , not Ayda Jebat but Ayshah Jamaludin . Ainaa .

Kak su and its me again .

Yeahhh , Alia again with kak su and Bahirah .