Monday, 14 May 2018

KAMI BUKAN DELTA !!

Hai .
Assalamualaikum .

Semalam 14/05/2018 .

Bangun tido check wasep .
Mcm terkejut tgk ade group baru .

Dengan mata yg separuh bukak .
Gigih bace satu persatu .

Ohhh .
Rupenye #DariBajuUnguKeBajuBiru .

Isinya mengatakan .

Onz ta onz K Fry kt IOI .

Oleh kerana mcm lame ta jumpe .
Makanya semua onz .

Hakikatnya .
Pukul 11 da kena ade kt K Fry sbb katanya nty ramai org .
Dan nampaknya hanya saya seorang shj yg smpi dulu .

Its actually too bad bile kau nihh seorang yg punctual .

But its okayyy .
Itu belakang punye cerita .
Bole settle belakang .
HAHA

Dari pukul 11 membawa ke pukul 1  .
Baru la semua sampai .

Da berapa kali additional order sbb ta puas2 makan .
Sedap kannn .
Mahal kalu sedap mmg takde hal .
Sbb akhirnya jadi taik jugak .
HAHAHAHAHA
Gurau jew .

Lepas makan macam ta tahu nak buat ape .
Makanya google la wayang ape yg paling latest .

At the end pilih cerita
TRUTH OR DARE ??
Tgk review sume mcm okay .
Timing pun mcm kejap2 lg jew .
So on sahaja .

Nak beli tiket nihh satu hal .

Ta pena lg la aku beli tiket orang konter tu asek ulang perkataan yg sama .
Which is .
"Lagi sekali saya ulang ea .Cerita nihh 18 tahun ke atas"
Lebih dari 5 kali aku rase smpi aku pun naik muak dan berganjak pi tmpt lain .

Rupenye .
Orang tu ade kesangsian terhadap kecomelan AJ .
No wonder .
Sbb AJ mmg rupe mcm budak sekolah + comel .

Maka ber KIH3 la memasing sbb seriusly kowt .
AJ kena keluarkan IC dan kena sign kt tiket .
Like WHAT !!!
HAHAHA

Nak ke aku review sekali cerita TRUTH OR DARE nihh ??

Hurmmm .
Tanya aku ehh .
Takyah laaa .
Tapi kalu setakat nak pi tgk luangkan mase bole jew .
Takde hal .
Jalan cerita okay .
Tapi cerita nih kau kena pk baru kau paham .

Hepi ending or ta ??
Ending dye hanatnyeee sbb tergantung .
-___-

Habes settle semua baru la balik .

Thanks for today guys .
Saje update kt blog supaya memory tu ta ilang .

And al-kisah
KAMI BUKAN DELTA .

Mcm semua orang tahu .
Kami semua berkenalan dalam team delta .
More less da 9 bulan .
Alhamdulillah .
Mcm counting relationship pulak kan .
HAHA
Biar la .
Hidup I kan :P

Dan hakikat yg kami kena terima sekarang .
Kami semua da EXDELTA .

Dimana ade yg da tamat kontrak dan ade yg da pi tuka team lain .

But hoping for long lasting friendship .
Smpi tua guys :)
HEHE

Okay done for today entri .

15.05.2018 / sehari sebelum 1 Ramadhan 

Selamat berpuasa guys .

Thursday, 10 May 2018

FAREWELL TRIP FOR US !! LANGKAWI HERE WE GO !!

Hai .
Assalamualaikum .
Kembali lg bersama sayaaaa .
Heh heh heh .

Seminggu lepas baru balik dari Penang .
Minggu nihh trip pi Langkawi pulakkk .
And ofkos with different people .
Aku jew la yg ta sedo diri .
Onz ta onz .
HAHA*

Trip ini di schedule kan pada 03 May until 06 May .
Which means bersamaan dgn 4 days 3 nights punye cerita .
Bayangkan jew la bape panjang aku nak tulis untuk entri nihh ea .
KAH3 .

#MohonTabah

Sebelum pape .
Meh nak bgtaw mcm mane idea nihh tercetus .

Nama pun keje epot kan .
Tangan tu mesti la gatal akan check mne2 tiket yg murah kan .
Dan idea pulak disuarakan ketika sedang membawang di waktu rehat .
Dan tanpa berfikir panjang .
Semua setuju shj dgn idea yg diutarakan .

Tapi mase uh yg ade kt meja makan tu hanya
Aku , Dayah , Opie ngan Hajirah jew .
Plus Azhad sebagai penambah perasa .

Gigih nihh memaing pilih tarikh , susun iternary , kire bajet dan etc laaaa .
Senang citer , sume buat tugas masing2 .
Alhamdulillah .

Okay cukup pasal tu .
Kite cerita keadaan sebenar di hari kejadian pulak .

Maka tarikh 03 May pun tiba .
Seperti yg dijanjkan .
Semua kena berkumpul kt epot pukul 0700 .
Sbb 0740 da boarding .
And luckly , boarding gate sgt la dekat .
Which dekat J4 jew .
HUHUHU*

Touch down Langkawi International Airport (LIA) tepat jam 0945 .
Sampai2 jew terus carik kereta sewa .
Mujur sekejap jew tggu .
Kalu lame berangin la jugakk .
Maklum laaa , org mcm saya punctual orgnyaaa .

Dapat kereta .
Sumbat terus 8 orang dlm satu kereta with bag yg selambak-lambaknyaa .
Fuyooooo , dahsyat kannn .
Ta sempat nak selpie sbb keadaan sgt kelam-kabut .
HAHA*
Sorry guys .

Amek kete terus pecut .
Tp alangkah sengalnyaa abg2 sewa kereta kerana mereka betul2 hanya meninggalka 0km minyak utk meneruskan perjalanan .
Cinabeng .
Betul2 berkira pnye org .

Apa lagi .
Terus carik petrol pam laaa .
Mujur la Langkawi nihh kecik jew .

Lepas isi minyak terus meneruskan perjalanan ke penginapan di Kondo Istana .
Kalu nak tahu , Kondo Istana nihhh betul2 located sebelah Haji Ismail Group (HIG) pnye kompleks .
So senang r kalu nak beli coklat .
Jalan kaki pun takde hal bro .

Smpi jew .
Terus check-in dan tengok keadaan rumah .
Okay not bad laaa .

1 unit ade 3 bilik 2 bilik air .
Aircond setiap bilik plus 1 di ruang tamu .
Seterika dan kakinyaaa .
Ade dapo tp takde kelengkapan .
So mcm sia2 ade dapo tp ta bole buat apape .
HEHE*

But still not bad laaaa .
Makanan bole beli .
Takde hal laaaa .

Cot cet cot cet .
Settle sume letak barang .
Terus gerak pi
Oriental Village .
Dimana xtvt cable car dijalankan di sini .

Ehh jap2 .
Tp sebelum tu kami singgah makan tengahari sat kt
Nasi Campur Kak Yan .
Perghhh .
Marvelous uolls .
Ta tipu .
Sbb mmg makan sehingga menjilat jari .
Harga pulak mmg takyah cakap laaa .
Murah yg amat .
Bole amek 3 ke 4 lauk and harga still bawah rm10 .
Amacam  ??
Berbaloi bukan .

Tapi .....
Tengah2 makan nihhh bole pulak hujan renyai .
Hati da ta sedap .
Sbb setahunyaaa .
Cable car ta bole naik kalu angin kuat .
Nty stuck tgh2 .
Ko rase ????

Tp husnuzon .
Cakap dalam hati .
Mungkin cni jew la kowt yg hujan .
Kat cable car ta kowt .

Maka dengan husnuzon yg ade .
Kami2 meneruskan perjalanan ke Oriental Village .
Bcoz of we have a super talented driver which is Fiza .
Ofkos we have a smooth journey to cable car place .
Heh heh heh

Smpi2 jew mmg panas terik wehy .
Terbako kulit .
HAHA*

Amek tiket dan terus naik cable car .
Actually Hajirah awal2 da beli tiket on9 untuk cablecar with the package which ade
i. naik cable car
ii. skydome
iii. skyrex
iv. 3d art
So takde la kena beratur panjang .

Okay , untuk first xtvt adalah cable car .
Oleh kerana kami berlapan .
Maka terpaksa la berpisah .
Divide into 2 group .
Sbb satu cable car bole naik 6 orang jew .

Nak smpi atas tu bapak la lame wehyyy .
Rase mcm terkedek-kedek nak naik .
Adoii , sabo jew laaa .
Akak nihhh da la gayatttt .
Mmg keras membatu jew la dlm cable car tuuu .
-___-

Cable car nihh ade dua tempat stop .
Kowg bole decide nak turun or ta kt pitstop pertama .

Da ngokngekngokngek amek gambar posing sume kt atas beribu-ribu kaki dari dasar laut .
Maka turun la kami2 .

Nak turun lain pulak citer dye .
Mak aiii .
Laju berbeno .
Lagi laju dari jantung sis berdegup okayyy .

Dengan angin yang menampar-nampar .
Adoiiii .
Mujur takde pape wehyyy .
Just as pengalaman .
Mmg seronok .
Dengan cable yg berayun .
Kejap keatas kejap kebawahhh .

Abes cable car .
Proceed pi Taman Arnab .
Untuk pencinta haiwan okay la pi cni .
Main2 ngan arnab sat .

Kalu nak bg arnab makan pun bole .
Segelas carrot hanya RM2 .
Murah kannnn .

Puas main ngan arnab .
Gerak pi skydome pulak .
Dalam otak mmg ta bole ape itu skydome .
Mmg main bedal jew masukkk .

Nak tahu ape ?
Rupe dye mcm pawagam .
Tp 360 darjah punye .

Perghhh , mmg pening wehy kalu layannn .
Da la kena dongok  for 7 minute .
Mujur sekejap jew .
Kalu ta , mmg dizzy abes and sakit tengkuk .
HEHE*

Continue pulak ngan SkyRex .
Kt cni kowg bole tgk Dinosour dgn lebih dekat .
Which ko kena pakai spek mata yg di KHAS kan .
Dan merasa la ko kena kejar ngan dinosour kat dalam tu .
HAHA*

Last stop kt Oriental Village nihh adalah 3D Art Museum .
Kat cni mmg kena sabar la kan .
Sbb ko mmg akan amek gmba pnye la .
Takkan nak tgk jew .
Rugi r .

And ade satu cerita .
Dimana .
Hanya Fiza yg pakai baju kaler menyerlah .
So sume gmba dye lawo2 .
Bile org lain take over jadi suraammmm .
HAHAHAHAHA*
To bad for me and others .

Settle jew 3D .
Mmg ngam2 waktu Oriental Village tu tutup .
So mmg kami2 nihhh mempergunakan mase di Oriental Village nihh dgn sebaiknyaaaa la kan .

Lupe pulak nak habaq .
Untuk semua xtvt kt Oriental Village hanya perlu spend
Rm40 + RM15 .
RM40 tu mmg standard package .
And yg plus RM15 tu if kowg2 nak naik kt skybridge tu laaaa .
Dye lain harga .
Sbb ade dua choice .
Satu kau jalan kaki which amek mase 10 minit .
Dan satu lagi kau naik train dye jew which beberapa minit jew da smpi.
Tanye aku , better amek train .
Nak jalan kaki mmg berlecah ketiak wehyyyy .
HAHA*

Orait .
Maka tamat la satu xtvt pada hari pertama .

Maka waktu malam pun tiba .
Mengikut schedule .
Jalan2 cari makan kt
"Pasar Malam Temoyong"
Tapi mcm biase la .
Pasar malam mmg salu buat tepi jalan .
So mohon tabah untuk cari parking ea .

Pasar nihhh recommeded laaa .
Wpun kau ta tahu pun nak makan and beli ape .

Ehh jap2 .
Okay2 , baru ingat .
Kambing bakar dye marvelous wehyy .
Mmg hingga menjilat jari .
Ta tipu .
Mcm penuh satu bekas makanan putih tu .
Rm20 laaa .
Makan dua orang pun ade ta abes .
And lagi satu .
Nasi lemak singgit .
Wpun RM1 , rase dye macam RM2.50

Mcm biase da abes membeli belah .
Balik kondo buat jamuan laaa .
Bukak segala makanan yg ade .
Dan berjemaah la makan ramai2 .

Okay , cerita hari pertama pun da panjang berjelaaa .
Korg nak bace lagi ke untuk for the next 3 days punye cerita .
Aku nihhh pun nak menaip makan hari .
Tapi .
Menulis kerana rase kan .
So layankan jew la cerita si penganggur nihhhh .
Sementara nak tggu anggur berbuah kannn .
HUHUHU*
.
.
.
.
.
.
.

Setelah di fikirkan .
Aku nak split la entri kali nihh .
Okay untuk PART 2 bole continue bace kt next entri k .

Bace taw jangan ta bace <3

::AEZRIEA::