Wednesday, 11 May 2011

My Life As A NANNY...

Semenjak tamat belajar kt Kolej Matrikulasi Melaka (KMM) nie,keje aku kt umah adalah sebagai penjaga BABY...Org lain duk sibuk cari keje sbb nk dpt duit,tp aku COOL jew sbb duk kt umah...W'pun aku x bergaji tp seorg ibu pasti mengerti yg anaknya memerlukan DUIT di ketika ini...So kalu aku tgh sengkek tu mmg ibu aku paham la...Ade la gak dye hulur2 ckit...Hehe :p

Aku start jage bebudak pkul 6.30 am...Tp aku xjage sgt la sbb aku ngantuk...Kadang2 aku sambung tido jew trus...Agak dh pkul 8.30 baru aku bangun...Penat la katakn...Padahal x pn...Aku rse ibu aku lg penat kowt..Mane x nye,pepagi lg ibu aku dh bgn tuk masak,basuh baju & bersihkan umah...Aku mmg RESPECT la kt ibu aku uh...

Tp bkan tu yg aku nk ceritakn...Aku nk citer psl aku sbenarnya...Sbenrnya mmg PENAT jaga budak nie kn...X taw la nty kalu aku dh kawin nty cmner???Minx2 la dipermudahkn segalanya...(AMIN)...

Nak jaga budak nie bkan keje senang...Dtg susahnye bile dowg nie BERAK...Adoyai...Mmg masalah la bg aku sbb mne ade org berak wangi kn...Nak x nk aku kena wt gak sbb nk tolong ibu kn...Lg satu,dowg nie suka sgt b'GADUH...Mmg aku naik angin la kn sbb msti ibu marah aku sbb ibu ingat aku x jage dowg...Tp apakah daya aku dgr jew ibu aku b'LETER...So aku berserah jew la w'pun kena mara...SYURGA di bwh tapak kaki ibu kn...

Nsib baik parents bebudak yg ibu & aku jage bie keje office hour,kalu x mmg MAMPOS la aku kena jage dowg smpi mlm...X larat den...haha :)

Nie ade aku upload gmbr bebuda yg aku jage...Tp x cukup sowg sbb yg sowg tu x suke b'gambo...
Nur Fariha Ardiyana

COMEL x mereka nie???

Muhammad Irfan Haziq
 Sekian sahaja dariku aLiaezRie... :)


No comments:

Post a Comment