Tuesday, 29 May 2012

NA NA NA NA NA GANU KITE .. (PART 1)


Budak-budak tengok cerita Backom,
Hai kawan-kawan Assalamualaikum .........

Ya ya ya ya ya ya ya ..
Blog nie mmg akan beroperasi bile tuan empunya blog nie cuti jew ..
Dengan ASSIGMNENT yang berLAMBAK-LAMBAK mmg tak r aku nk HAPDET blog selalu ..

Hidup di Sem 2 nie mmg berTAMBAH busy ..
Tambah-tambah lagi , skang nie dh duk luar ..
Pergh , penat dye takyah cakap ..
Nauzubillah ..
Hanya TUHAN saja yg tahu ..
Klas dr pagi sampi r ke malam ..
Dengan kelas GANTI nye ..
Aduyaaaaiiii ..

Aiy0y0y0y0y0 ..
Macam dah LARI tajuk jew ..
Takpe-takpe ..
Masa  masih BANYAK lg untuk kowg terus CONTINUE tuk bace cite nie an ??
HAHA*

Okay, ceritanya bermula sekarang ..
Tak TIPU , SEYES ..

Pada suatu hari , ade seekor sang semut dengan seekor sang harimau sedang berjalan-jalan ..
Ceh-ceh , dah macam citer kanak-kanak dah ..
Melampau ..
HAHA*
[gurau jew]

Citer dye macam nie ..
Kalu tak silap , sem lepas geng2 kiteowg ade cakap nak pi Terengganu ..
Tapi tak terLAKSANA un ..
[sibuk r kata an]
And kiteowg dapat tahu , mak Kak Fiza dah beli CADAR baru bile dengar kiteowg nak datang ..
So , macam tak sedap r bile owang Ganu dah beriya-iya , tapi kite main-main ..


So , sem nie ..
Memandang an dapat cuti seminggu dari UiTM sempena cuti Hari Gawai ..
Ape lagi ..
Na na na na na  Ganu kite ..
HEHE*

Nak balik Ganu awal punyer pasal ,
Kteowg [Suhaimi , Afni , Eqin & Kak Fiza] sanggup PONTENG class Ustaz & class Pn. Naliza ..
Nie mmg case BERANI MATI r ..
HAHA*

Alhamdulillah Ustaz OKAY jew ngan kteowg , just Pn. Naliza jew yg ~!@#$%^&* ..
HAHA*

Pkul 7.15 a.m kiteowg dah gerak dari Jengka Mahkota ..
Excited nk MELANCONG r kata an ..
Target nak sampai Temerloh dalam pukul 8.00 a.m ..
Alih-alih , tayar kete Suhaimi BOCOR kat Lubok Kawah ..


Nasib baek nak dekat sampai dengan umah Suhaimi ,
So datanglah superMAK iaitu mak Suhaimi dengan kereta penyelamat yang laen ..
Maka terSELAMATlah kiteowg dari segala DUGAAN ..
HAHA* :p

Duk lepak-lepak jap umah Suhaimi sambil makan Nasi Lemak buatan Kampung Bangau ..
Ummmppp , kesedapnya sehingga ke tulang sum-sum ..
HAHA*

Tepat pukul 9.00 a.m bas Transnasional ke Dungun dah pun kelihatan kat terminal Temeloh uh ..
Maka , bermula lah JOURNEY kteowg ..
Yeayyyy .. J

Perjalanan dari Temerloh ke Dungun mengambil masa selama 5 jam ..

TO BE CONTINUE ..
Jgn lupe pada hari dan masa yg sama , sampai ketemu di 
NA NA NA NA NA GANU KITE .. (PART 2)
plak ea ..
HAHA*


No comments:

Post a Comment