Tuesday, 31 December 2013

AKU AKHIRI 2013 DENGAAANNNN !!

Yahooooooooooooo !!
Saje testing markettt .
Nak tgk laku lagi ta blog nie .
Ade lg ta yg nk bace blog nihh .
HEHE*

Sebelum start mcm biase .
Mulakan dengan Al-Fatihah .
Ehh , da mcm dlm kelas pulak .
Rindu Madam Yaya r tu .
HAHA*

Nama diberi Puan Seri Kalsum ,
Hai ASSALAMUALAIKUM .

Actually aku mmv da takde modal nak letak perkataan ape yg ade KUM kt belakang .
So sasaran aku CIK KALSUM jew r .
HAHA*

31-12-2013
The end of 2013 .
At lasstt .
Finally .
Ohh yeah .

Ape yg bestnye pun aku ta tahu r .
~ ~ ~ ~ ~
(krik krik krik)

What special todayy ??
Hurrmmm .
Nothing special .
Bangun lmbt mcm biase sbb cuti takde kelas .
Makan mmg da terlebeey dari banyak .

So ape jew yg special ko buat utk hari terakhir 2013 ??

Aku ta buat apape pun .
Just like the others day .
Just waste time without do something that valuable .
Hambooiii speakingg .
Hambeekk ko .
HAHA*

Haaa , I just got a message .
Can you teman me jalan2 this evening ??
Hurmm , aku pun takde buat apape .
So ape lg .

MeeeREEEMMMPPIIITTTT r .
HAHA*

Okaaay , aku tipu jew .
Aku bawak dye jenjalan kt bandar jew .

Bawak pi pasar tani , makan roti canai , roti boy and kesemuanyaaaa dye BELANJAAA .
Okaay tipu jugak .
HAHA*

Ta aci sowg jew yg kuar duit ,
So SHARING IS CARING (:

Aku mmg nak luangkan masa ngan ko pun sebenarnya .
Tp aku ta tahu nk buat cemana .

So , bile da ade peluang depan mata , just GRAB IT .
HUHU*

Entri kali nie mmg ANNOYING ckit sbb aku seniri bace pun rase annoying gile .
HAHA*

At least blog nihh hidup .
Aku tanak terbiar lama .
Nty jadi Villa Alia r pulak kan .
HAHA*

Last but not least .

HAPPY NEW YEAR .
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU .
HUHU*

Azam baru ??
Bile2 mase pun bole buat azam .
Takkan bile tahun baru jew yg bole buat azam kan .
Haaa , aku ade membe nama AZAM .
Henseemm orangnyaaa .
(Tetibe*)

Sekian , terima kasih .

Kalu ada sumur di ladang , 
Saya datang menumpang mandi ,
Kalu ade umo yg panjang ,
Bole kite jumpe lg (:

Daaaaaaaaaaaa :P

Monday, 25 November 2013

MOTORRRR ROSAK LAGI !!

Hye .
Assalamualaikum .

Just a simple post today .

Simple ke ??
Tp mcm byk bnde jew nk citer .
HAHA*

Semalam 24/11/2013 bersamaan dgn hari Ahad .
Saje nk tulis tarikh .
Bia ingat ckit bile kejadian nihh berlaku .
Diari an ade ??
Hampeeehhh .
Buat ape buat blog kalu nak citer dlm diari an .
HEHE*

Seminggu da demam .
Ta baek2 pun .
Mmg r ta baek2 .
Mkn ubat pun ta .
HAHA*

Thanks to Nur 'Atikah a.k.a KAKA sbb bg ubat .
Saya ta mkn pun ubat tu sbb ta smpi hati .
Kalu makan nty , ubat uh jd taik .
Tp kalu simpan , ubat tu bole jd memory yg awak TAKE CARE psl saya .
HUHU*

Citer psl demam takde kaitan dlm entry kali nihh .
Just FYI jew .
HEHE*

Okaayy2 . sambung citer balik .

Semalam , pas balik Ganu jew terus aku jumpe budak kechik nihh .
Yelaaaa , sepatutnya appoitment aku ngan dye hari Jumaat lepas kelas .
Tp disebabkan aku kena culik pi Ganu , so aku ta dpt jumpe dye .
Rse serba salah jugak sbb da janji .
Tp takpe r .
Da mintak maaf pun .
HUHU*

So nak tebus balik janji uh , aku bawak dye kuar jln2 kt bndr .
Bukan bndr KL ehh , cukup jew bandar kt Jengka nihh .
Da cukup maju bandar Jengka nihh okaayyy (:

Bawak punyer bawak , sekali moto ta bole nak start .
Hampeeehhh , camne nk balik kalu cmni .
Aduhhhh .
Seb baek ade mamat sowg nihh .
Terima kasih awak .
Ta sempat pun tanye nama awak .
Mane nk sempatnye .
Muke aku da tebal dek kerana malu moto ta bole nak start .
Rmai owg pulak time uh .
Aduuuhhh .
Sabo jew r kan .
HEHE*

Mamat nihh aku da perasan dr dalam 7E lg .
Aku pandang dye mcm aku something jew .
Yelaaa , aku nihh ta suke pandang lelaki sbb nty mule r aku sengih sowg2
HAHA* .
Tp aku pndg jew mamat nihh .
Rupe2nye , dye r mamat yg tolong aku start kan moto aku .

Okaayyy , nak kongsi ckit dialog kejadian .
Mane tahu bole buat filem .
HAHA*

Aku : Alaaarhhh , moto ta bole start pulak .
Daya : Akak jgn memain .
Aku : Betul nihh ta bole start . Aduuhhh , da r rmai owg .
Daya : Akakkkkk .
Aku : Ce daya pulas handle dye , akk nk start gune kaki nihh .
*tetibe mamat nihh dtg dr belakang*
Mamat si baek hati : Moto rosak ke ??
Aku & Daya : Aah .
*tanpa byk tanye , terus dye tolong startkan*
Aku : *Okaayyy , terharu jap*
Aku lagi : Terima kasih bang .
*aku terus naek moto , pakai helmet , tutup muka , pastu BLAAAAAAHH*
HAHA*

Tapi seyes r  .
Kalu aku jumpe lg mamat nihh nak ckp time kasih kt dye byk2 .
Yelaaa , bak kata pepatah .
"Orang berbudi , kite berbasa"
Pastu aku ta ape sambungan pepatah uh da .
HAHA*

Hari nihh pi anta repair .
Aku : Banggg , kalu tuka starter moto bape hengget ??
Abe kedai moto : Ade basah ade yg kering punyer .
Tp sbb adik nihh pompuan , better amek yg basah punyer .
Tp kena rajin jaga .
Aku : Alaaaarrhh .
Tp saya malas jaga .
Abe kedai moto : Kalu cmtu amek yg gel punyer .
Pakai smpi rosak .
Takyah jaga2 .
Aku : Okaaayy , saya amek yg uh .
Tp saya nak pi cucuk dulu .

Itu r alkisahnya cerita moto aku rosak .
Entah kali keberapa moto aku rosak ta tahu r .
Tp aku tetap sayang kt dye sbb dye sentiasa ade ketika aku susah .
Selalu teman aku pi kelas .
Ketika hujan , panas terik dan juga malam .
Ape da aku merepek nihh .
Sajeeeee , jari tgh rajin nk menaip nihh .
HEHE*

Tinggal sebulan jew lg nak duk kt Jengka nihh .
Lepas nihh plzzzzzz .
SAY NO TO JENGKA .
HAHA*
Benci2 pun da dekat 3 taun aku duk belajar kt cni .
Konsep redhoooo kena tinggi .
HUHU*

Sekian dari aku .
Nantikan entry yg seterusnyaaa .
Tu pun kalu aku rajin update lg .
HAHA*

This entry credit to :
Nur 'Atikah Binti Mohamad Hana
Nur Hidayah Binti Hashim
Mamat yang baek hati <3 <3 <3


Friday, 27 September 2013

LE TOUR DE LANGKAWI wiwiwi !!

Jiran Cik Milah nama Cik Tum ,
Hai , assalamualaikuummmm (:

"LE TOUR DE LANGKAWI"

Sem lepas aku pi PULAU PERHENTIAN .
Sem nie aku bantai pi PULAU LANGKAWI pulak .
HEHE*
[duit pt byk lg , harus larh memhabeskannya , HAHA*]

Hurmmm .
Actually , aku da pena pi Langkawi ngan family aku . 
Kalu ta silap mase tahun 2005 .
Setahun selepan berlakunya trajedi Tsunami .
Mse tu Langkawi down r jugak sbb ramai kehilangan harta benda disebabkan trajedi tu .
Okaayyy , bukan tu yg aku nak citer .

From 17/9 until 20/9 .
4 hari 3 malam punyer vacation .

Yg buat aku eksited sgt nk pi Langkawi nie ta laen ta bukan larh .
Aku rase , dak2 class aku yg laen uh akan bg jawapan yg sama .
Haaaa , nak tahu sbb ape ??
Jeng jeng jeng .
Harus larh sebab naek KAPAL TERBANG .
Wuwuwu*
Bestnyeeeee dpt naek FLIGHT .

Kalu sebelum nie , aku pi Langkawi naek kete , pastu smpi pelabuhan harus larh naek FERI pulak kan .
Takkan sampan pulak kan .
Okaaayyy , ta lawak .
HAHA*

Semua org tahu kan sebelum nak CHECK-IN ade security check kan .
Haaaa , dan ta pasal2 aku kena RABA ngan security sbb ta lepas .
Mesin keluli tu asek berbunyi jew bile aku lalu .
Cisss , ini tidak adil .
Cian bakal suami aku .
Opppssss . 
HEHE*

Smpi2 jew , terus ade driver amek .
Cehh , tetibe rse cam menteri jew bile ade driver amek .
HEHE*

Our driver took us to CD Motel .
CD Motel look like this .


If you guys came to Langkawi , I suggest this place for you guys .
Sesuai utk family .
Katil queen ade dua .
Ade tv and aircond .
Haaa , lg satu dekat jew ngan pantai Cenang .
Kalu agak2 bgn pagi malas nak mandi kt bilik air , terjun jew kt belakang motel nie .
Confirm basaahhh .
HAHA*

Utk hari pertama ta buat apape .
Just relax2 selepas berpenat-penatan di dlm flight .
HUHU*

Masuk hari keduaaa .
Haaa , hok nie yg banyak nak citer nie .
HEHE*

Pagi2 pukul 10 , abe2 driver da bersedia berkhidmat utk kami .
Pukul 10 larh sgt .
Janji melayu .
Harus larh paham .
Pukul 10.30 lebih sebenarnya abe2 tu smpi .

Ade dua van , sbb kteowg ramai .
So kena bahagi dua group .
Van CHANTEK vs Van CHANTEK la jugak .
Ramai berebut naek van cantik .
Tinggal kami2 jew .
HEHE*

Rupe2nye , naek van chantek la jugak lg best sbb abg driver tu bawak macam ROLLER COASTER .
Roller coaster pun kalah aku rase .
HAHA*

Our journey start here at this point .
Kami-kami naek bot .
Perjalanan hari nie totally are WET journey .
Wet journey !!
Jeng jeng jeng .
HAHA*

Pulau pertama yang akan kami tebas bersama-sama pada hari ini ialah ??
TASIK DAYANG BUNTING .


Kenapa name tasik nie Dayang Bunting ??
Haaa , kalu kowg bole nmpk ngan mata kasar .
Kowg akan nmpk , ade kepala , pastu ade *uhuk2 batuk* , pastu ade perut mcm perut ibu mrngandung .
Haaaa , ade nmpk ta ??
Nampak kan .
Hebat betul ciptaan tuhan (:
Subhanallah .

Kt cni ade r dua ke tiga activity yg disediakan .
Tp kena bayar r .
Takde benda free da , suume kena bayar .
Nak kencing pun kena bayar 30 sen da skang kan .
HEHE*

Kt cni aku maen PADDLE BOT ngan Nisa .



For 30 minutes , just about RM20 .
So , kire tolak tambah darab bahagi , sowg 10 jew r kena bayar .

Pas , maen paddle bot .
Aku ngan Nisa bantai terjun tasik pulak .

But with WARNING .
30 feet under water and NO life guard .
So pandai2 seniri larh .
Aku buat2 berani sbb mase kt Pulau Perhentian dulu abang bot tu maen campak jew kteowg kt tgh2 laut yg dalamnya 700 kaki .
Pastu swoh kejar bot di balik .
Perghhhhh .
HAHA*

Lpas pi Tasik Dayang Bunting nie .
Kami ade pi satu lagi pulau .
Tp seyes .
Aku ta tahu langsung nama pulak tu .
Maen terjun jew .
HAHA*

Kan cni HAVE FUN larh ckit sbb sume turun terjun mandi .


Haaa , kowg pena dgr cerita Si Luncai Terjun Dengan Labu-labunya .
Tp bukan tu yg aku nak citer .
Cerita aku adalah .
Si Alia Dengan Beg-begnya .
HAHA*

Buat masa skang , smpi cni jew r aku taip .
Malas nak pk ayat da .
HEHE*

Jgn lupe nty kan episode 2 LE TOUR DE LANGKAWI kami .
Sekian .
Jgn lupe bace episode 2 pulak ea (:

Sunday, 21 July 2013

ITS ALL ABOUT YOU !!

0231 AM
20130722

Assalamualaikum .
Welcome to bulan Ramadhan yang hanya datang setahun sekali jew .
Da masuk fasa kedua puasa baru nak ucappp .
Ape-ke-dehal ??
Sajeeee , ta bole ke ??
HEHE*

ITS ALL ABOUT YOU .
BGM tuk blog aku skang .
Ta maen da ECHO2 .
Asek kena ngonjing ngan Nisa jew .
HAHA*

Haaa , tu baru mukadimah .
Ta masuk cerita lagi .
Kire yg atas2 td uh dalam perengan pertama r kalu buat karangan BM .
Habes kalu cikgu BM bace nie .
HAHA*

NUR HIDAYAH BINTI HASHIM .
Masih ingat kat dye nie ??
Haaaa , betul r tu .
Nampak sgt suke dtg blog kite jd stalker an .
HEHE*
Gurau2 .
Jangan tekan pangkah lg .
Bce smpi abes ea (:

"SAYA KAKAK AWAK ADEK"
Kalu ta ingat or ta pena bace bole cari kt ruangan sebelah kanan nie .
Haaaa , sebelah kanan nie larh .
Jumpe ta ?
Kalu ta jumpe buat2 jumpe la ea (:

Hurm .
30-03-13 .
Byk an nombor 3 kt ctu .
Nie kire nombor bertuah aku ngan dye .
*amek tgn kanan lepuk belakang kepala*
HAHA*

Ape sebenarnya yang aku nak cerita nie ??
Ntah r .
Serabut otak .
Tp ape yang pasti mood skang ngah ta bace nak sedap mata memandang , berat lagi bahu memikul .
Maen bedal jew peribahsa .
Yang penting hadooo .
Kalu buat karangan kt skola dpt BONUS mark taw cikgu bagi .
KAH3 :P

Nak kata STRESS ngan assignment , skang nie ngah cuti sem .
Nak kata amek intersesi , skang nie 24 jam mengadap cerita korea jew .
Tgk ulang2 kali smpi mintah hijau .

Nak share ngan kowg ngan satu quato yang aku jumpe .

EVERYONE MAKES MISTAKES IN LIFE ,
BUT THAT DOESN'T MEAN THEY HAVE TO PAY FOR THEM THE REST OF THEIR LIFE .
SOMETIMES GOOD PEOPLE MAKE BAD CHOICE .
IT DOESN'T MEAN THEY'RE BAD .
IT MEANS THEY'RE HUMAN .

Amacam quato nie ??
Makan dalam an .
Rase macam dirobek2 hati nie .
HAHA*

Actually quato nie relate ngan keadaan aku skang .
Yeahhh , everybody make mistake because they're human .
So accept jew r .
Konsep REDHO kena tinggi an .
HAHA*

Aku ta tahu nak pujuk dye macam mane lg .
Da macam2 aku buat .

Tapi still awkward lg .
Da ta macam dulu .
Aku suke time dulu mase mule2 kenal .
Yelaaa , mase mule2 kenal .
Taik kucing un rase coklat an .
Ehh , ade kaitan ke ??
HAHA*

Nak tunggu raya lambat lagi .
So cakap sekarang jew r k .

SELAMAT HARI RAYA
MINTAK MAAF ZAHIR jew .
HEHE*

Sekian , saya akhiri ceramah saya dengan
wabilahhh ......
Haaaa , takyah nak dok merepek .
Da smpi mase buat penutup karangan .
Mase menjawab paper BM da nak tamat nie .

Sekian , terima kasih .
Salam yang TERamat SAYANG utk mereke2 yang saya sayang .
Paham2 seniri la ea sape yang aku sayang uh .
HUHU*

P/s
To kak Nik :
Kite tahu kak Fiza bace blog saya nie .
Tolong sampaikan salam saya kt dye ea .

Tuesday, 16 July 2013

TODAY IS MY BIRTHDAY (:

16 JULY 2013 .
Genap 21 tahun aku hidup kt dunia nie .

Fiist of all .
I want to say something that I think I should have all people know about this .

THANKS FOR THE GREAT MOMENT TODAY !!

Yeahhhhh , siapa sangka .
Dowg dtg just tuk beli tiket raya ngan buke sesama jew .
Tp ta sangka pulak sampai begitu suprisenye .


HAPPY 21th ALIA <3 <3

Seriusly kejutan tahun nie mmg takleh agak .
Tahun lepas kantoi sebabbbbbbb ??
HAHA*

Just for sharing .
Kalu suke tgk .
Kalu ta suke kena tgk jugak .
HEHE*

Thank You .
Muah muahx .

Credit to :
Nur 'Atikah Binti Muhamad Hana
Rahayu Fadillatul Ain Binti Abu Kassim
Ahmad Suhaimi Bin Johari
Isma Hanem
Farazita

P/s : Sori kalu gmbr takde . Malu sbb ade abg handsome td . HEHE*

Sekian .
Assalamualaikum (:

Wednesday, 29 May 2013

JENJALAN PI MENTAKAB !!

Owang lelaki ade halkum ,
Hai assalamualaikum (:

Hari nie just nak cite2 jew .
Macam mak2 selalu buat kat anak dye sebelum dye tido tu .
HEHE*

Tajuk cerita aku arinie
"JENJALAN PI MENTAKAB"
Yeayyyy , enjoy time (:

Sebelum tuan empunya kereta amek kete dye ,
Baek bedal habes2an kite dye .
Yelarh , bukan senang nak dapat bawak kete pi Jengka okay .
Kalu dapat bawak uh , mmg dapat title ORANG KAYA larh .
HEHE*

18 MAY 2013 - SABTU

Ta decide gerak pukul bape .
Bangun pagi maen redah jew bilik bebudak nie .
Seb baek kak Zu da bangun .
So , pintu bilik mmg ta kunci .
Kalu ta mmg pecah r pintu uh aku ketuk sbb sume duk nyenyak tido lg .
HEHE*

Pukul 9 pi tido lagi .
Pukul 10 un tido lagi .
Mmg dahsyat tul dowg nie .
Last2 , aku pi join dowg tido sekali .
HAHA*

Dalam pukul 11 lebey baru gerak kuar Jengka .

Sampai2 jew STARMALL , perkara pertama yg harus dibuat ialah
MAKAN !!
HEHE*
Lapo kowt .

Pas makan baru pi shopping .
Tapi , aku nie ade sedikit masalah yang mane aku akan PENING bile berSHOPPING .
Haaaa , mcm pelik an .
Tapi itu larh aku .
*Untung sape jadi laki aku nty*
HAHA

Aku duk jew atas kerusi .
Yang laen ntah mane2 melilaunye .

P/S : nie kaki Daya . HAHA* :P


Baju , kasut , handbag !!
Oppppsss , sorry ta berminat .
HEHE*

Tapi kan tapi kan .
Mase kt cashier .
Ade sowg laki nie .
Handsome sgt .
Tapi da kawennn .
*melepas*

Laki nie tunggu bini dye bayar kt cashier .
Perghhh , ta maen r dua tiga rat .
Bini dye bantai sampai 5 rat wehy .
Okaaayy , nmpk ta yang laki uh KAYA .
HEHE*

Tapi sayang .
Dye da kawen .
Bini dye un so so jew .
Ye larh , selalunya kalu laki hensem , bini mesti kureng .
Takkan nak dua nak santek an .
Ta aci r an cam uh .
Opppsssss !!

Dalam2 duk pening , lepas jugak aku beli satu baju .
Beli sesama ngan Zila .
Tapi pelik .
Size M besar , size L kecik .
So conclusion dye , Zila amek L aku amek M .
Perghhh , mmg pelik sehy .
Jarang aku dapat beli baju size M .
HEHE*

Okaaay , da penat .
Its time to go BAC.....
Ehh , sat2 .
Belum abes shopping lagi .
Dowg ajak pi Temerloh pulak .

Bagus gak dowg ajak pi Temerloh .
Lagi un aku da lame ta jejak kaki kt Temerloh .
Ta pi memana un kt Temerloh uh .
Jalan2 cari nombor phone baru jew .
Yeayyy , sekarang saya adalah pengguna CELCOM .
Jangan risauu , no MAXIS aku masih tetap digunakan (:

Okaaayy , kali nie betul2 serius balik Jengka .

Disebabkan arinie Sabtu , so ade pasar malam kt bandar .

Last but not least .
Da penat bercerita tuk arinie .

Sekian , salam sayang dari aku .
*sayang larh sangat*
Seyes nie , salam SAYANG .
Tapi tuk adek2 aku jew larh .
HEHE*

Assalamualaikum (:

MOTO TA BOLE BERENANG !!

Yeahhhhh .
Kembali lagi bersama saya .
DJ Ashiqin .
*berangan jd DJ jap*
HAHA

Assalamualaikum .
Hari nie nak cite ape ehh ??
Hurmm .

"MOTO TA BOLE BERENANG"

Seingat aku hari kejadian adalah hari Ahad .

Alkisahnya .

Petang jogging ngan Daya .
Pusing satu UiTM .
Lalu kt tempat parking , nmpk MEMO atas kete Daya .
Kena alih kete by TODAY .

Lepas magrib baru nak alih .
Alang2 da naek kete , terus kuar pi makan .
Zila ade sekali .

Tapi malam uh mmg something gileeeerrr .
Ta still da dpt hidu ape yg something uh .

Rupe-rupenye .
Hambek ko .
Hujan selebat-lebatnya .
Kilat sambung menyambung .

No choice .
Nak ta nak .
Kena balik gak UiTM .
Tapi , moto pulak tinggal kt depan .

No choice lagi .
Aku kena gak bawak moto uh masuk smpi dalam .
Sebab pagi nty pukul 5 pagi aku da janji ngan 'Atikah nak amek dye kt depan .

Berbekal air hujan .
Ku redah jua jalan raya bersama Zila .
Zila ikut sekali sebab katanya BAHAYA kalu sowg2 .
Okaaayyy , mmg nmpk kowg SAYANG kt akak .
HEHE*

Nak dekat smpi Kolej Mat Kilau (KMK) ,
tetibe pulak kt selekoh ade banjir .
Aku testing bahagian depan .
Okayyy lepas .
Tapi bile da dekat tengah macam DALAM .
So kena rojer kt Daya yg kete ta bole lalu .

Lepas da buat u-turn , kena carik jalan laen tuk smpi kt kolej .
UiTM Jengka nie da r bulat .
So , pusing2 mmg kt ctu jew r .
Takde jalan laen .
-__-

Tapi tapi tapi .
HEHE*
Ade jalan laen larh .
Tapi kena pusing kowt jauh r .

Pi usha LINE dulu sbb takut BANJIR jugak .
Ye larh , kena ROJER kt Daya .
Sayang woww kalu MYVI masuk air .
HEHE*

Okaaayy , line CLEAR .
Nak pi carik Daya .
Alih2 , moto aku sangkut kt tempat banjir td .
Tu larh .
Gatal sangat nak lalu kt ctu .
Padahal tahu da td ta bole lalu .

Alaaaaarrrhhhh .
Bukan gatal sesaja lalu kt ctu .
Aku ingat moto aku pandai BERENANG .
Sbb uh aku lalu kt ctu .
HAHA*

Presssss punyer presssssss , ta gerak2 jugak .
Cuak ta cuak .
Hujan da r makin lebat .

Tapi aku mmg hangin gile ngan POLIS2 BANTUAN kt UiTM Jengka nie .
Langsung takde belas kasihan kt kteowg .
Padahal nmpk kowt moto aku ta bole gerak .
Bole jew buat BODOH .
Mmg aku ANTI kt kowg r smpi aku abes sem .
*menyampah*

Thanks r kt En. Asri sebab TOLONG marah kteowg .
HEHE*
Sorry En. Asri .
Ta sengaja :P

Aku nie semangat lebih .
Nak tanak , aku nk moto tu bole jalan gak .
Mmg dengan sekuat aty larh kan aku presssss moto uh .

Perghhh , alhamdulillah .
Bole gak jalan .
Terima kasih Ya Allah .
Engkau telah mempermudahkan segala urusan pada hari itu .

Parking moto .
Badan basah lencun .
Da r pakai baju kaler putih .
Seb baek pakai tudung LABUH .
HEHE*

Naek bilik .
Mandi .
Makan .
Buat assingment yg kena anta esok .
*ta pena berubah sikap last minit*
HEHE

Sekian .

Conclusion tuk cerita kali nie .
Moto ta pandai BERENANG k .
Take note .
HAHA*

Sunday, 26 May 2013

TA CUKUP UMO LG NAK MENGUNDI !!

Mari larh mari .
Pergi mengundi .
Tunaikan keWAJIBan pada negara .

HEHE*
Lagu yg paling senang nak hafal .

Post nie da lama type .
Tapi simpan dekat DRAFT sbb ade sedikit masalah yang ta dpt di elakkan iaitu masalah
WIFI
di UiTM Jing Ka ka ka .
HAHA*

Lepas pukul 5 baru bole gune larh katakan .
So , paham2 jew larh :P

Tapi bukan tu yang aku nak cerita .
Perghhh , mcm da lama ta dengar ayat nie an .
Kakak aku mmg JAKI gi-la kalu dye bace ayat nie .
HAHA*

Berbalik semula kepada tajuk post aku arinie .

" TA CUKUP UMO LG NAK MENGUNDI "

Mmg mmg mmg umo aku da 21 tahun .
Tapi yang uh ikut taun .
Kalu ikut bulan , belum lagi okay .
Still sweet twenty gitu .
HAHA*

Kengkawan laen duk sibuk nak balik .
Cuti 4 hari la kata ko .
Tapi TAK bg aku .
Sebab ape aku ta balik ??
Sebab aku MALAS .
Alarhh , cuti 4 hari jew pun .
Bukan seminggu pun .
Lagipun mggu lepas baru jew balik dr cuti mid sem .
So , perasaan nak balik umah tu ta eksited lg .

Ta balik , ta balik jugak .
Bukan aku sowg jew yang ta balik .
Ade jew ramai lg yg ta balik .
Sume kes ta cukup umo nak mengundi larh tu .
HEHE*

Haaa , da terlanjur ckp psl umo .
Dalam 19 owg dak kelas aku , 2 owg yg bole mengundi .
So , depa jew larh yg layak dpt calit biru kt tangan uh .
*Bangga jap* :P

Aku ta duduk sowg kt kolej .
Aku duk ngan adek2 aku .
DAYA & ZILA .
Dowg nie pun sama .
Sume bawah umo lg .
Tapi rasenye Daya da lepas kowt .
Ehh ehh ehh !!
HAHA*

Nak cerita kan pengalam aku duduk ngan depa nie .
Mmg seronok .
Seronok kena buli larh .
HAHA*

Konsep REDHO kena TINGGI .
HAHA*

3/5/2013 - Jumaat

Abes2 jew class Naliza , terus pi amek moto kt Yana .
Sonang nak kuar jenjalan cuti2 nie .
HEHE*

Pi bilik bebudak nie , kejut dowg ajak pi makan tengahari .
UNTUNG larh takde kelas ari Jumaat an .
Den yg da 4 sem kt cni , ta pena pulak kelas takde ari Jumaat .
BIAS betul larh UiTM Jingka nie .
HEHE*

Pas makan , tak laen ta bukan .
Aktiviti yang biase dilakukan oleh student time2 cuti .
MOVIE TIME !!
Ngeh ngeh ngeh .

Tengok sambil baring r kata an .
So probability utk TIDO uh mmg tinggi r kan .
So , zZzZzZz .
SLEPPING TIME !!
HAHA*

Janji nak jogging , tapi hampeh .
Tido punyer pasal .

Owg kata , kalu nak afdal .
Kena makan sehari dua kali .
So , malam pi r kuar cari makanan .
Seb baek Daya ade kete , aku pulak ade moto .
Naek moto sampai depan , pastu tuka naek kete .
Konsep JALAN KAKI kt cni mmg takde ea .
HAHA*

Lepas makan .
MOVIE TIME AGAIN !!

Daya dpt mesej dr kawan dye ajak pi ikut pecah tanah kt UiTM Raub .
Memandang an takde ape nk buat esok .
ON jew larh .
Pihak atasan mengatakan pukul 7am da kena terpacak kt depan HEP .
Haaaaa  , ade cerita di sebalik ini .
Nantikan .
HEHE*

4/5/2012 - Sabtu

Sedar2 da pukul 7am .
Nak kena ade kt HEP pkul 7 jugak .
Hok guana nie ??

Ape yg penting skang kena mandi dulu .
Ye larh , mane la tahu kali nie janji melayu .
Lambat 1/2 jam okay kowt .

Tapi tapi tapi tapi kali nie bukan janji MELAYU .
Kali nie betul2 janji CINA .
Depa kata pukul 7 , pukul 7 r kena ade kt ctu .
So , as a conclusion .
Kami berempat kena tinggal .
Sob sob sedih .
HAHA*

Alang2 da bangun pagi , alang2 da mandi , alang2 da ade kete .
So ape lagi .
TRAVEL TIME !!
HEHE*

Daya nie nak sangat pi GAMBANG WATERPARK .
So HERE WE GO GAMBANGGGGGG (:

Walaupun ta tahu jalan .
REDAHHHHH jew .
Konsep redho kena tinggi la kata an (:

Ta cukup dengan Gambang .
Masih ligat kaki nie kuar jenjalan .
Aku ajak dowg pi Mentakab tengok 6D .
Fuyooooo .
Terbaeeeeekkk wo0k .

Tapi an ade sowg uh .
Jeritan nya NAUZUBILLAH .
Pecah gegendang telinga gua .
HAHA*

Pas penat , balik Jengka semula .
Takde benda laen bole buat .
MOVIE TIME LAGI !!
HEHE*

Movie movie jugak .
Makan belum lagi .
Da r hujan lebat .
Menambahkan rasa kelaparan jew .
Takleh nak buat ape bile lapar .
Tido jew ubatnya .
Gud nyte (:

5/5/2012 - Ahad

Finally , ari untuk mengundi .
Yessss , kami bangun lambat sebab sedih ta dpt pergi mengundi .
Yo yo o jew aku nie .
HAHA*

MOVIE MOVIE MOVIE !!

6-7/5/2013 - Isnin & Selasa

Nothing special .
Cume terdapat sedikit salah paham .
Akak minta maaf ea .
Jangan MARAH2 , nty kena jual :P

So , smpi sini jew larh cerita aku pasal
'Budak yang ta cukup umo menghabeskan masa lapangnya di bumi bertuah Jengka'

Jadi , sebelum aku tutup citer nie .
Aku ade soklan nk tanye kowg .
Ade sesapa volunter nk jawab soklan aku nie ??
Ade markah tambahan utk assessment ea .
HAHA*

Soalannya bertulis begini .
Cube kire ade bpe byk perkataan MOVIE dalam post nie ??
Sape dpt teka aku bg dye adiah .
Nak tahu adiah dye ape ??
Haaaa , kena larh jawab dulu .
Ngeh ngeh ngeh .

Jawapan anda bole di anta terus ke no talipon aku .
First came first serve .
HAHA*

Da merapu meriban nie haaa .
Sebelum bertambah teruk .

Sekian .
Assalamualaikum .
Peace No War .
ILY & IMY .
La la la la la la (:

DARI JENGKA KE SEREMBAN !!

Assalamualaikum (:

Just nak share pasal pengalaman aku

" DARI JENGKA KE SREMBAN "

Macam menarik jew kan sampai nak share2 kt owg swoh bace .
Suke hati titew la kan .
HAHA*

Satu HariBulan Lima DuaRibuTigaBelas .

Beli tiket pi Pekeliling dari Jengka pukul 8 pagi .
So , da sah2 la an kena bangun pagi even hari cuti un .
Yang cuti pekerja jew , student ta cuti .
Ngeh ngeh ngeh .

UiTM Jengka nie ade masalah ckit bile student Diploma takde .
Nampak sangat mengANAK TIRIkan bebudak Degree .
Kasihani larh kami , kami pun pelajar jugak .

So memang da tahu awal2 yang van nak pi bandar takkan ade .
Seb baek gua ade motor .
So , swoh Ari jew r yg anta pi bndr .
Seb baek ari pandai bawak moto .
Tingkayu Ari .
Sayang lebey larh .
HUHU*

Pukul 8am naek bas .
Macam biase , xtvt yang biase di lakukan oleh sume owg bile berada di dlm bas .
"TIDO"
zZzZz

Alarh , aku an mabuk kenderaan .
So mg WAJIB r kena tido kalu naek bas .
HEHE*

Sampai pekeliling pukul 10 lebey .
Haaaa , mule larh gelabah .
First time la kata kan .

Owg selalu cakap .
"Malu bertanya SESAT jalan"
Dan kami ta sesat pun .
Kena r ramah walaupun ta kenai owg uh .

Naek LRT dari Titiwangsa sampai ke Bandar Tasik Selatan (BTS)
Sepatutnya smpi BTS larh .
Tapi tapi tapi .
Kiteowg SALAH naek LRT rupe nye .
Bikin malu jew .

Salah budak uh r jugak .
Aku yo yo ooo jew tanye dye nie LRT nak pi Sri Petaling ke ??
Dye angguk jew .
So aku naek jew r .

Haaaaa , mcm lupe citer sesuatu larh .
Kite masuk IKLAN jap ea .
HEHE*

Actually , aku ta pi sowg un Seremban nie .
Aku pi ngan Daya a.k.a budak kechik .
Aku teman kan dye jew pi amek kete kt kawan dye .
Alarhh , lagi pun ta buat ape pun kt kolej cuti2 nie .
Aku an takde button OFF .
So mmg pantang r kena ajak an .
HAHA*

Okaaayy , sambung balik cite .

Lega bile da naek LRT .
Bajet betul larh .
Nak tunggu Ari angkat call mmg alamatnya kteowg kena tinggal r ngan LRT uh .
HAHA*

Budak yang aku tanye tu un sama destinasi ngan aku .
Nak ke BTS jugak .
Tapi ntah macam mane .
Kteowg salah naik LRT .
Sepatutnya naek LRT pi Sri Petaling .
Tp LRT yg kteowg naek nie pi Ampang .
HAHA*

Owg yang biase naek pun bole salah , nie kan pulak kteowg yg first time nie .
Mmg bantai gelak jew r kan .
HAHA*

Bile da salah kena r patah balik pi Jalan Chan Sow Lin .
*muke malu*

Sementara menunggu LRT Sri Petaling smpi .
Daya nie duk ngok ngek ngok ngek r ngan budak yg tolong kteowg uh .
Ngok ngek ngok ngek jugak , tapi ta tanye NAMA un .
UMO jugak yg di tanya kan .
Sampai sudah ta tahu sape nama budak pompuan uh .
HAHA*

Akhirnyaaaa , sampai jugak kt Bandar Tasik Selatan .
Fuyoooooo , first time jejak kaki kt ctu even aku owg Selangor .
Fuyooo , fuyoooo , fuyoooo .
HAHA*

Bile da smpi ctu , aku ngan budak uh da laen destinasi .
Dye naek bas , kteowg naek KTM .
Maka , mmg kena berdiri di atas kaki sendiri la kt BTS nie .

Jangan GABRA Daya , kalu Daya GABRA , akak lagi GABRA .
HAHA*

Sonang yo sebenarnya .
Beli tiket ke Seremban .
Tunggu kt platfom .
Naek KTM .
Duduk .
Dan ...
"TIDO"
HAHA*

Finally , we arrive safely at terminal Seremban .
Agak kebas buntut jugak r duduk lelama dalam KTM uh .
Btw , its a FUN journey .
For me larh  .

Sampai Seremban .
Singgah makan .
Amek kete .
Dan pulang semula ke Jengka .

Nak balik Jengka nie un satu masalah jugak .
Tp jangan bimbang .
Kak Alia an ade .
Hidup kena RILEXXX .
HEHE*

Bak kata FanaZabil , mule2 carik jew signboard ke Kuala Lumpur .
Pastu bile da smpi KL carik larh signboard ke Kuantan pulak .
Mmg CONFIRM takkan sesat .

Dan kami dengan selamatnya sampai ke Jengka .
Alhamdulilah .

Sekian (:

Saturday, 25 May 2013

MINI REUNION OF A2P2 !!

Hye .
Assalamualaikum kawan2 .

Selamat membace !!

Recently , suke bebenor hapdet belog .
Ye larh , balik cuti ta bawak balik buku an .
Ini jew larh yang di hadap nye .
HEHE*

Madam and Sir jangan marah ea . 
Assignment mmg berlambak .
Tapi tapi tapi tapi .
KeRELAXan di dahulukan , assigment di tangguh2 kan .
HAHA*

25 MAY 2013 .
Finally , after 2 years berpisah .
Akhirnya kteowg jumpe td .
Kalu ta di paksa mmg payah nak di ajak kuar .

Alkisah nyaaaa .
Al ngan aku da lama rancang nak sambut besday Nad .
Sambut besday makwe kesayangan an .
Harus larh eksited .
HAHA*

Menipu nie mmg satu kerja yg susah .
Bukan maen payah aku nak kelentong si Nad nie nak swoh dye ikut aku pi Mid Valley .
At last , dye nak jugak .
Seb baek .
Kalu ta habes HANCUR sume plan. 
HEHE*

Kalu sambut 3 org macam ta best an .
So , aku try r ajak member matrik yg berdekatan ikut join sekali .
But , as usually .
Everbody are BUSY with their OWN work .
But I don't care .
As long as I can celebrate Nad besday , its okaaayyy .

Hambeeekkk ko .
Berterabur ta english aku ??
Minta maaf awal2 kalu byk mistake kt atas uh .
HAHA*

So , as a conclusion .
Aik ??
Da conclusion ke ??
Mane citer nye ??

Rilex brader .
Nie an citer episode .
HAHA*

Gurau jew :P

Yang dapat join farawel nie .
Da confrim2 la AL an .
Dye MasterMine .
HAHA*

AZAM & HAIRIL

Dpt gak aku ajak dowg nie kuar .
Even dowg belaja kt UM yang agak sejengkal jew ngan Mid uh .

Nad ta tahu pun yang perjumpaan kali nie sebenarnya nak sambut besday dye .
So , dye agak kekeliruan di ctu .
HEHE*

Kelentong punye kelentong .
Last2 , si Nad nie nampak jugak si Al nie maen nyorok2 ngan dye .

Kantoi ta kantoi .
Plan tetap kena terus .

Lepas da beli kek , tunggu si Azam ngan Hairil sampai .
Katanye .
5 minit jew dr UM .
Tapi kenapa jam Alia kena tunggu sampai 1/2 jam ehh ??
HAHA*

Gurau jew Azam , jangan amek hati .
Kalu Azam amek hati , nty Nurul lari carik laen .
Ehh Ehh Ehh !!
Oppssssss :P

Lepas da makan2 kek .
Blurkkkk , alhamdulilah .
Time kaseh Al .
Uhuk-uhuk . Batuk*

Lepas makan , lawan bowling .
Memasing tunjuk skills .
Bantai STRIKE ngan SPARE jew memasing .
Tapi kalu semua bantai cenggitu , sape jew nak jadi RAJA or RATU longkang an ??
So , da sah2 la aku yg jd RATU LONGKANG .
Sokmo jew bola uh nak masuk longkang .
Sesuke aty jew dye .
*Saket pulak hati kite nie*
HAHA .

Maen 2 game jew .
Dan pemenang untuk kedua-dua games adalah mamat sowg nie .
Ape ehh nama dye .
Al Adzhary kalu ta silap .
Uhuk-uhuk . Batuk*

Azam kalah tipis jew ngan Al .
Just 1 or 2 point jew .
Rugi2 Azam .
HUHU*

Pas abes maen bowling .
Solat ZUHURRRRR .
Solat perlu diUTAMAkan ea kawan2 .
HEHE*

Lepas solat ,
EATINGGG TIME  .
Ngeh ngeh ngeh .

NANDO's menjadi pilihan hati .
Aku !!
Pandai makan and bayar jew .
Ta pandai order .

Makan makan makan makan makan .
Daripada gune garfu ngan pisau .
Tiga owg serender gune tangan .
Orang MELAYU larh kata nya .
Takkan hilang melayu di dunia  .
Ecehhhh .
HAHA*

Lepas makan , singgah MPH carik nobel .
Ye larh .
Kite an ade adek skang nie .
So , adek swoh cari an nobel tajuk
"Semerah Red Velvet"
Seb baek jumpe .
Kalu ta mesti dye nanes sbb ta beli kan .
HAHA*

Lepas MPH , 
SHOPPING TIME !!
Finally .

Tapi tapi tapi kan .
Bukan kami gegurl nie yang nak shopping .
Abang2 itew nie yang nak shopping seluar .

Sooooooooo , for the first time aku teman owg lelaki pi shopping .
Lelaki nie , satu jew bagus dye .
Ta banyak songeh .
Ye larh , nak di bandingkan dgn pompuan .
Mmg abes SALES GIRLS uh .
HAHA*

Abes membeli dan membelah .
Its time to go back .
Sob sob lap air mata .

Kalu ade sumur di ladang bole saya menumpang mandi ,
Kalu ade umo panjang bole kite jumpe pagi .

TINGKAYU AZAM , HAIRIL , AL & NAD .
You all have made my day today .
Its AWESOME .

Nty kalu nak buat reunion kechik2 lagi , jangan lupe ajak jew .
Alia nie ta pena ade button OFF .
ON jew memanjang .
HAHA*

Last but not least .
Thanks for all .
Will always LOVE you guys .

Sekian ,
Assalamualaikun .
Peace No War (:

P/S : Gmbr esok la update . Ta larat da nie . Tinggal nk tekan button PUBLISH jew nie . Daaaaaa (:

Thursday, 23 May 2013

SAYA KAKAK AWAK ADIK !!

Just a simple post for today .

To NUR HIDAYAH BINTI HASHIM .


Please WATCH OUT .

Cuak ta Daya ??
HAHA*

Dekat cni jew la akak bole sakat Daya .
Kalu kat alam realiti , sokmo akak yang KALAH .
Adek larh kata kan .
So kena larh beralah ckit .

Berbalik kepada tajuk post aku yang kt atas uh .

"SAYA KAKAK AWAK ADIK"

Kami sama umo tapi berlainan sem .
Dye lahir bulan 1 , aku bulan 7 .

Kenapa dye pggl aku KAKAK ??

She just RESPECT me as her SENIOR .
And I accept that (:

K , bye .

SURATAN ATAU KEBETULAN !!

Hai .
Name saya EZRIE .
Uhuk-uhuk , batuk .
HAHA*

Alaaarhh , ezrie tu nama aku jugaaakkk .
Terima larh hakikat yg aku nie keturunan omputihhh .
Okaaayyy , yg nie aku GURAAUUU .
HEHE*

SuSURATAN atau KeKEBETULAN !!
30 March 2013 .
Mmg akan simpan tarikh nie baek2 dalam kamus hidup larh an .

Kalu sesebelum nie , hati aku hancur berderai bak dicucuk sembilu .
Hambooooiiii , kemain berfalsafah .
HAHA*

Tapi hati aku mula CERIA semula setelah aku jumpe dye .
Siapakah dye nie ??
Jeng jeng jeng .
Suspen ta ??
HEHE*

Haaaaa , sume da pk laen r tu an .
Ta jumpe sesape un .

Tapi sebenarnya aku jumpe larh .
Ape nie ??
Kejap jumpe kejap ta !!

Alaaa , rilex brader .
Sinopsis ta abes lagi nie .
Hok tu baru mukadimah .
"kijaaapppp ehh"
*gaya Madam Naliza*

Tersebut larh al-kisahhh .
Haaaa , cite baru nak start larh .
Tadi uh sume kredit tuk pihak yg terlibat .
HAHA*

Nai ajak satu kelas pi kenduri kawen kak Aida ngan hasben dye .
Kak Aida nie merangkap kakak Nai sebenarnya .
Tapi ta sume yg bole ikut sbb memandang an sume ade kekangan memasing .
Takpe2 , kami PAHAM (:

So , bincang punye bincang .
Aku , Nisa , Fana and Ka Fiza nak gi .
Yelaahh , cian kt Nai .
Beria-ria dye ajak .

Mule2 rancang nak pi naek kete Nisa .
Pastu tido sane .
Sekali mggu uh Nisa ta berapa nak sihat pulak .
Sooooo , mmg kelam-kabut larh di buatnya kan .

Mane tak nye .
Selalunya plan2 last minute nie merbahaya ckit .
Ckit jew la .
Ta bahaya mane pun .
HAHA*

Pikir punye pikir .
Kak Fiza larh yg pk .
Aku ta pk pun .
Sbb aku ON jew mane2 plan .

Perancangan nyaaaaaaaaa :

Kak Fiza ajak roomate dye ikut sekali .
Memula ingat nak pi satu kete jew .
Tapi ALZA takde larh pulak .
So kena naek dua kete .

Dan itu larh buat pertama kali nya ,
aku drive kete dr Jengka ke Negeri Sembilan .
Mmg ta pena di buat aku sebelum .
Mmg larh ta pena buat sbb aku pun baru je dpt kesen kete tahun lepas .
HEHE*

Ta perlu gune google maps nak pi umah Nai sbb kak Fiza da hafal sokmo jalan pi umah Nai .
Cume lupe sesikit larh .
Sikit ke banyak ehh ??
HAHA*

Mak aiii .
Baru bab 1 nie , banyak lagi bab nak tulis .
Stay tuned ea kawan2 .
HEHE*

BAB II

Semenjak aku jumpe dowg aritu .
Spe pulak dowg nie ??
Huk aloh , lupe pulak nk citer kt bab 1 td .
Mungkin ade mukasurat yang terkoyak kowt .
Sbb uh terlepas cite uh .
HEHE*

Dowg nie r merangkap jantung hati aku kt Jengka skang nie .
Nur Hidayah Bt ... [Daya]
Norazila Bt ... [Zila]
Nurul Arifah Bt ... [Ari]
dll .
Ceh , kekonon DLL .
Padahal mmg tiga orang jew pun .
HAHA*

Semenjak dari hari first kteowg jumpe , even smpi sekarang pun .
Aku ta pena pun miss tuk jumpe dowg .
Ye larhh .
Kalu dulu aku duduk luar mmg ta jumpe larh an .
Pulak skang aku duk kolej .
Lagi dekat ngan dowg .
So mmg ari2 jumpe la an .

Kalu ta jumpe sehari ,
Haaaa , mule larh aku dpt msj dr dowg swoh dtg bilik .
WINDU katanya .
HAHA*

Da mmg jadi xtvt harian aku pi bilik dowg .
Seb baek blok depan2 jew .

Dowg selalu buat aku KETAWA .
Ta pena larh lg aku SEDIH lepas jumpe dowg .

Dowg suke sangat usik aku .
Aku redho kan jew .
Konsep REDHOooo kena tinggi dgn dowg sume nie .
Ye larh , adek2 la katakan .
So , kena byk beralah ckit .

Hope sangat this RELATIONSHIP will long lasting and ever .
Tanak buah pisang berbuah dua kali .
Saket sangat hati nie , kalu pisang uhh sanggup berbuah dua kali lg .
Kalu berani sangat berbuah larh dua kali buah pisang .
Akan ku tebas engkau pokok pisang .
HAHA*

Okaaayyy , smpi cni jew .
Sori larh sbb ade dua bab jew cite nihh .
Kalu byk2 kang , da mcm novel pulak .
Kowg jugak yg malas bace nty .
HEHE*

Atas permintaan .
Empunya nama nie nak aku mention nme dye kt cni .
The best ever my best friend .
Dari kechik smpi sekarang dan untuk selamanya .
AZLINHANIM BT ALWI BIN NORDIN.
Uihhh , smpi nama atuk ko bg ea .
HAHA*

Sekiannnn , cau cin cauuuu .
Assalamualaikum and peace no war .
Hiduuuuppp EZRIEEEE .
HAHA*

FIRST VISIT AFTER 4 SEM BERADA DI JENGKA KA KA KA !!

Assalamualaikum .
Ta jawab DOSA kalu jawab tanda SAYANGGGG .
HEHE*

Hari nie , mengikut tarikh aku create post nie larh .
22 MAY 2013 .

Akhirnyaaaaaa , selepas hampir dua dekad berada di Jengka , dapat gak kuar pi visit under UiTM .
Tapi sayaaaaaaaaaanng .
Ta dpt pun naek bas UiTM uhh .
Yg dpt JENGKA LINER ade larhh .
*kureeeenng hasaaamm*

Hari nie kteowg satu kelas pi visit kt JARING ngan MUZIUM TELEKOM .
Tu pun sbb WAJIB pi .
Kalu ta , takde maknanyeee nak merasa kuar jenjalan FREE .
HEHE*

Ape yang aku dapat hari nie ??
Harus larh PENAAAAATTT .

Mane tak nye .
Pukul 5.30am da bangun sbb kata nak gerak pukul 6.30am .
Alih2 , pukul 7 lebih gak geraakkk .
Janji MELAYU la kata kan .
HEHE*

Smpi kt JARING uh dalam 10 steng kowt .
Ta bape nk pasan sgt sbb duk lelap dr start enjin smpi larh KL .
HAHA*

Da ngok ngek ngok ngek kt JARING .
Amek-amek gambar .
Dalam pukul 12 gerak pi MUZIUM TELEKOM pulak .

Smpi2 sne jew , terus LUNCH .
Memasing LAPO la kata kan .
Yelaaa , dpt roti ngan air kotak jew kt JARING td .
[syukur r dye bg dr ta bg]
HUHU*

Hurmmmm .
Owner katering yg kiteowg makan arinie rupenye sedara kak Fiza .
Huk a lohh .
Mmg kechik an dunia .
Pusing larh celah mana pun .
Mesti jumpe balik an .

Sedaaap gak nasi putih + kari + ayam + sambal belancan .
Sehingga menjilat jari .
Tapi sayang , dpt air mineral jew .
Air sirap nya enggak adoooooo .
HAHA*

Abes makan terus gerak masuk muzium .
Kt cni r sume duk gi-la menyakan amek gambar .

Aku !!
Aku ta suke amek gambar .
Tp aku sangat suke amek gambar owg .
Banyak jugak r aku amek .
Naseb r Nai camera dye
MEMORY FULL .
HAHA*

Abes melawat muzium ,
pekerja kt ctu ade sediakan makanan .
Perghhhh , terbaekkk wook .
Sedaaaapppp gi-la popia goreng dye .
Plus pulak ngan air teh 0 .
Mmg meletop r gua ckp sama luuuu .

Pukul bape kuar muzium pun aku ta pasan .
Mase uhh muke sume da penat da .
Aku lagi r .
Mmg pikir Shah Alam jew la .
Yg laen ajak jenjalan dulu .
Tp malas r .
Dengan beg laptop sebabun kt belakang .
Baju kurung lg .
Mmg tak larh aku nk ikut .
Sedang kan handbag pun aku malas bawak time jenjalan .
Ini kan pulakkk beg besar2 an .
HEHE*

Abes da kowt citer arinie .
Tp sowie r .
Post kali nie , satu gmbr pun aku takde .
Sumenye dlm camera Nai .

Naaaaiiiii , naek cuti nie nk sume gmbr .
Ta kire r ade gmbr kite ke ta .
HEHE*

Sekian ,

TAMAT !!

P/S: Gambar akan di upload kemudian (: