Friday, 27 September 2013

LE TOUR DE LANGKAWI wiwiwi !!

Jiran Cik Milah nama Cik Tum ,
Hai , assalamualaikuummmm (:

"LE TOUR DE LANGKAWI"

Sem lepas aku pi PULAU PERHENTIAN .
Sem nie aku bantai pi PULAU LANGKAWI pulak .
HEHE*
[duit pt byk lg , harus larh memhabeskannya , HAHA*]

Hurmmm .
Actually , aku da pena pi Langkawi ngan family aku . 
Kalu ta silap mase tahun 2005 .
Setahun selepan berlakunya trajedi Tsunami .
Mse tu Langkawi down r jugak sbb ramai kehilangan harta benda disebabkan trajedi tu .
Okaayyy , bukan tu yg aku nak citer .

From 17/9 until 20/9 .
4 hari 3 malam punyer vacation .

Yg buat aku eksited sgt nk pi Langkawi nie ta laen ta bukan larh .
Aku rase , dak2 class aku yg laen uh akan bg jawapan yg sama .
Haaaa , nak tahu sbb ape ??
Jeng jeng jeng .
Harus larh sebab naek KAPAL TERBANG .
Wuwuwu*
Bestnyeeeee dpt naek FLIGHT .

Kalu sebelum nie , aku pi Langkawi naek kete , pastu smpi pelabuhan harus larh naek FERI pulak kan .
Takkan sampan pulak kan .
Okaaayyy , ta lawak .
HAHA*

Semua org tahu kan sebelum nak CHECK-IN ade security check kan .
Haaaa , dan ta pasal2 aku kena RABA ngan security sbb ta lepas .
Mesin keluli tu asek berbunyi jew bile aku lalu .
Cisss , ini tidak adil .
Cian bakal suami aku .
Opppssss . 
HEHE*

Smpi2 jew , terus ade driver amek .
Cehh , tetibe rse cam menteri jew bile ade driver amek .
HEHE*

Our driver took us to CD Motel .
CD Motel look like this .


If you guys came to Langkawi , I suggest this place for you guys .
Sesuai utk family .
Katil queen ade dua .
Ade tv and aircond .
Haaa , lg satu dekat jew ngan pantai Cenang .
Kalu agak2 bgn pagi malas nak mandi kt bilik air , terjun jew kt belakang motel nie .
Confirm basaahhh .
HAHA*

Utk hari pertama ta buat apape .
Just relax2 selepas berpenat-penatan di dlm flight .
HUHU*

Masuk hari keduaaa .
Haaa , hok nie yg banyak nak citer nie .
HEHE*

Pagi2 pukul 10 , abe2 driver da bersedia berkhidmat utk kami .
Pukul 10 larh sgt .
Janji melayu .
Harus larh paham .
Pukul 10.30 lebih sebenarnya abe2 tu smpi .

Ade dua van , sbb kteowg ramai .
So kena bahagi dua group .
Van CHANTEK vs Van CHANTEK la jugak .
Ramai berebut naek van cantik .
Tinggal kami2 jew .
HEHE*

Rupe2nye , naek van chantek la jugak lg best sbb abg driver tu bawak macam ROLLER COASTER .
Roller coaster pun kalah aku rase .
HAHA*

Our journey start here at this point .
Kami-kami naek bot .
Perjalanan hari nie totally are WET journey .
Wet journey !!
Jeng jeng jeng .
HAHA*

Pulau pertama yang akan kami tebas bersama-sama pada hari ini ialah ??
TASIK DAYANG BUNTING .


Kenapa name tasik nie Dayang Bunting ??
Haaa , kalu kowg bole nmpk ngan mata kasar .
Kowg akan nmpk , ade kepala , pastu ade *uhuk2 batuk* , pastu ade perut mcm perut ibu mrngandung .
Haaaa , ade nmpk ta ??
Nampak kan .
Hebat betul ciptaan tuhan (:
Subhanallah .

Kt cni ade r dua ke tiga activity yg disediakan .
Tp kena bayar r .
Takde benda free da , suume kena bayar .
Nak kencing pun kena bayar 30 sen da skang kan .
HEHE*

Kt cni aku maen PADDLE BOT ngan Nisa .



For 30 minutes , just about RM20 .
So , kire tolak tambah darab bahagi , sowg 10 jew r kena bayar .

Pas , maen paddle bot .
Aku ngan Nisa bantai terjun tasik pulak .

But with WARNING .
30 feet under water and NO life guard .
So pandai2 seniri larh .
Aku buat2 berani sbb mase kt Pulau Perhentian dulu abang bot tu maen campak jew kteowg kt tgh2 laut yg dalamnya 700 kaki .
Pastu swoh kejar bot di balik .
Perghhhhh .
HAHA*

Lpas pi Tasik Dayang Bunting nie .
Kami ade pi satu lagi pulau .
Tp seyes .
Aku ta tahu langsung nama pulak tu .
Maen terjun jew .
HAHA*

Kan cni HAVE FUN larh ckit sbb sume turun terjun mandi .


Haaa , kowg pena dgr cerita Si Luncai Terjun Dengan Labu-labunya .
Tp bukan tu yg aku nak citer .
Cerita aku adalah .
Si Alia Dengan Beg-begnya .
HAHA*

Buat masa skang , smpi cni jew r aku taip .
Malas nak pk ayat da .
HEHE*

Jgn lupe nty kan episode 2 LE TOUR DE LANGKAWI kami .
Sekian .
Jgn lupe bace episode 2 pulak ea (:

No comments:

Post a Comment