Monday, 25 November 2013

MOTORRRR ROSAK LAGI !!

Hye .
Assalamualaikum .

Just a simple post today .

Simple ke ??
Tp mcm byk bnde jew nk citer .
HAHA*

Semalam 24/11/2013 bersamaan dgn hari Ahad .
Saje nk tulis tarikh .
Bia ingat ckit bile kejadian nihh berlaku .
Diari an ade ??
Hampeeehhh .
Buat ape buat blog kalu nak citer dlm diari an .
HEHE*

Seminggu da demam .
Ta baek2 pun .
Mmg r ta baek2 .
Mkn ubat pun ta .
HAHA*

Thanks to Nur 'Atikah a.k.a KAKA sbb bg ubat .
Saya ta mkn pun ubat tu sbb ta smpi hati .
Kalu makan nty , ubat uh jd taik .
Tp kalu simpan , ubat tu bole jd memory yg awak TAKE CARE psl saya .
HUHU*

Citer psl demam takde kaitan dlm entry kali nihh .
Just FYI jew .
HEHE*

Okaayy2 . sambung citer balik .

Semalam , pas balik Ganu jew terus aku jumpe budak kechik nihh .
Yelaaaa , sepatutnya appoitment aku ngan dye hari Jumaat lepas kelas .
Tp disebabkan aku kena culik pi Ganu , so aku ta dpt jumpe dye .
Rse serba salah jugak sbb da janji .
Tp takpe r .
Da mintak maaf pun .
HUHU*

So nak tebus balik janji uh , aku bawak dye kuar jln2 kt bndr .
Bukan bndr KL ehh , cukup jew bandar kt Jengka nihh .
Da cukup maju bandar Jengka nihh okaayyy (:

Bawak punyer bawak , sekali moto ta bole nak start .
Hampeeehhh , camne nk balik kalu cmni .
Aduhhhh .
Seb baek ade mamat sowg nihh .
Terima kasih awak .
Ta sempat pun tanye nama awak .
Mane nk sempatnye .
Muke aku da tebal dek kerana malu moto ta bole nak start .
Rmai owg pulak time uh .
Aduuuhhh .
Sabo jew r kan .
HEHE*

Mamat nihh aku da perasan dr dalam 7E lg .
Aku pandang dye mcm aku something jew .
Yelaaa , aku nihh ta suke pandang lelaki sbb nty mule r aku sengih sowg2
HAHA* .
Tp aku pndg jew mamat nihh .
Rupe2nye , dye r mamat yg tolong aku start kan moto aku .

Okaayyy , nak kongsi ckit dialog kejadian .
Mane tahu bole buat filem .
HAHA*

Aku : Alaaarhhh , moto ta bole start pulak .
Daya : Akak jgn memain .
Aku : Betul nihh ta bole start . Aduuhhh , da r rmai owg .
Daya : Akakkkkk .
Aku : Ce daya pulas handle dye , akk nk start gune kaki nihh .
*tetibe mamat nihh dtg dr belakang*
Mamat si baek hati : Moto rosak ke ??
Aku & Daya : Aah .
*tanpa byk tanye , terus dye tolong startkan*
Aku : *Okaayyy , terharu jap*
Aku lagi : Terima kasih bang .
*aku terus naek moto , pakai helmet , tutup muka , pastu BLAAAAAAHH*
HAHA*

Tapi seyes r  .
Kalu aku jumpe lg mamat nihh nak ckp time kasih kt dye byk2 .
Yelaaa , bak kata pepatah .
"Orang berbudi , kite berbasa"
Pastu aku ta ape sambungan pepatah uh da .
HAHA*

Hari nihh pi anta repair .
Aku : Banggg , kalu tuka starter moto bape hengget ??
Abe kedai moto : Ade basah ade yg kering punyer .
Tp sbb adik nihh pompuan , better amek yg basah punyer .
Tp kena rajin jaga .
Aku : Alaaaarrhh .
Tp saya malas jaga .
Abe kedai moto : Kalu cmtu amek yg gel punyer .
Pakai smpi rosak .
Takyah jaga2 .
Aku : Okaaayy , saya amek yg uh .
Tp saya nak pi cucuk dulu .

Itu r alkisahnya cerita moto aku rosak .
Entah kali keberapa moto aku rosak ta tahu r .
Tp aku tetap sayang kt dye sbb dye sentiasa ade ketika aku susah .
Selalu teman aku pi kelas .
Ketika hujan , panas terik dan juga malam .
Ape da aku merepek nihh .
Sajeeeee , jari tgh rajin nk menaip nihh .
HEHE*

Tinggal sebulan jew lg nak duk kt Jengka nihh .
Lepas nihh plzzzzzz .
SAY NO TO JENGKA .
HAHA*
Benci2 pun da dekat 3 taun aku duk belajar kt cni .
Konsep redhoooo kena tinggi .
HUHU*

Sekian dari aku .
Nantikan entry yg seterusnyaaa .
Tu pun kalu aku rajin update lg .
HAHA*

This entry credit to :
Nur 'Atikah Binti Mohamad Hana
Nur Hidayah Binti Hashim
Mamat yang baek hati <3 <3 <3