Thursday, 25 December 2014

BULI KAKAK !!


Assalamualaikum .
Hurmmmm .
Tb story . Patut update lame da . Tp asek busy jew kan .
Memandang da free nihh , so moh la kite rerajin update blog ea .

6 Disember 2014 - Saturday

Harinie ade ari sukan company . Turun padang sekadar menghantar tnda sokongan . Kekonon nak keje lame kt ctu kan . Hehe*

7.30am jnji nak jmpe kt parking . Mcm biase larh . Confirm la aku la yg akan smpi dulu kan . Bape minit lepas tu kak Zaty pulak muncul . Kak Zaty dtg masuk duk dlm kete aku .

Pok pek pok pek bersembang ade la dlm stegah jam kemudian Syafiqah n kak Farah pulak smpi . Kak Farah bg baju sbb sume janji nak pakai baju same kaler biru . Aku pi tuka kt toilet sbb ta pakai inner lg . Kak Zaty tuka dlm kete jew sbb she already wear inner . 

Pantang diajak bergambo la gamaknye . Turun kete n duk berselfie kt luar kete . Dlm duk kelam kelibut nak gerak , kak Zaty TERtinggal phone dlm kete aku . Seb baek aku nmpk kt seat belakang . Kalu ta nauzubillah da kete aku kena pecah nty .

Aku amek n bgtaw kt Syafiqah phone kak Zaty kt tgn aku . Kenyit2 mata ckit . Syafiqah paham ape yg aku nak buat . Hehe*

Da masuk dlm kete kak Farah maen calit2 ibu jari ngan Syafiqah . Hehe* Musibat betul ini dua olang . Haha*

Ngok ngek ngok ngek dlm kete jap . Tetibe ................

Kak Zaty perasan yg phone dye ilang . Aku ngan Syafiqah ape la lg . Buat muke toye jew la kt belakang . Buat mcm takde pape yg berlaku . Terbaeeeekkkkkk .

Nak dijadikan cerita . Aku pun pi la tnye . Ķak Zaty tanak crik henpon kak Zaty ke ?? Baru la dye ajak pi tgk henpon kt kereta aku yg berada di opis yg mane lebih kurang 5 kilometer nak smpi sane . So nak tanak kena la naek kete kak Farah kan .

Beria nihh aku tgk kak Zaty nak pi crik henpon dye . Aku da gelisah tahap gaban nihh . Padahal phone dye ade jew ngan aku dr td . Smpi kt kete kak Farah , aku ta bg lg phone . Mmg tahap berani la tu . Haha*

Lepas kak Zaty start enjin baru la aku bgtaw yg phone dye ade ngan aku . Kah3 . Situasi mase tu mmg ta bole nak citer larh . Pnye la gelak smpi nak putus urat kentut kata ko .

Kak Zaty merajuk . Peluk tubuh . Tu mmg hak cipta terpelihara dye . Alolo tomei sgt . Mcm Sara Ali da . Hehe*

Kak Farah yg ta terlibat pun kena sama . Naseb la kalu da bersekongkol . Terlibat ke ta terlibat pun tetap kena . Kah3 .

Haaaa , lg aku ta ingat sgt da ape kesudahan dye . So aku citer smpi cni jew larh . Yg paling penting , kak Zaty omey angat muke merajuk tu .

Mcm biase la . In sha allah takkan buat lg . Tp esok luse mungkin kowt :p

Sekian cerita tuk entry kali nihh . Ade umo jmpe lg ea . 

Cau cin cau .

Wednesday, 17 December 2014

TIPU LARH KALU TA SAYANG !!

Gendang gendut tali kecapi .
Hai , kite jmpe lagiiiiii ......

Hurmmmmm .
Ini topik ini hari
"TIPU LARH KALU TA SAYANG"
Apa ini ??
Macam owg keling menaip .
Opssss .
Minx maapppppppp kalu terasa :P

Haishhhhh .
Entah larh .
Ape ntah yg rase kt dlm hati nihh .

SAYANG ke ?? BENCI ke ??

Tp seyes .
Mmg TIPU la kan kalu ta SAYANG !!
5 bulan kau bersama .
Takkan takde rase pape .

Hurmmmm .
Bole kira ngan jari da bape hari jew tinggal tuk gelak same2 , nanes tu mungkin sowg2 kowt .
HEHE*

Agak2 bole lg ke mcm nihh lepas nihh ??

Bole lg ke naek satu kereta pi buat keje luar ??
Bole lg ke makan same2 kt luar ??
Bole lg ke OOTD sesama ??
Bole lg ke nak berselpie smpi berpuluh2 gmbr sekali shoot ??

Yg pntg !!
Bole lg ke nak susah senang same2 lg lepas nihh ??

Msti memasing da bawak haluan masing2 kan .
Pepatah pun ade ckp . 

KAWAN BIAR BERIBU .

Hurmmm .
Entah larh .

Just sentiasa berdoa agar dipanjangkan perkenalan ini .
DUNIA AKHIRAT kata ko kan ,
Amin ......

Sekian tuk hari nie .
Annyongggg (: (: (:




Sunday, 12 October 2014

DARI BENCI JADI SAYANG !!

Mood tengah rajin nak menaip nihh .

Hai kawan - kawan .
Kite jumpe lg .

Ade pepatah mengatakan .

"Kalau sayang JANGAN sayang sangat dan kalau benci JANGAN benci sangat"
Sebab perasaan bole bertukar bile2 mase jew .

Just want to make it short .

Yes , dulu aku ta suke sgt dekat engkau and now aku da mule sayang dekat engkau .

HAHA*
Ayat clishe jew kan .

Nihh kire sinopsis larhh .
Nak full version jgn lupe beli novelnye okaaayyy .
KAH3 , okaayy tipu jew ,

WAIT FOR NEXT ENTRY (: (: (:

PSH - Pekerja Sambilan Harian

Gendang gendut tali kencapi ,
Hai , kali ini kite jumpe lagiiiiii (:

Assalamualaikum .

Akhirnya , tamat larh zaman kegemilangan aku .
TAMAT !!!
Yes , no more book , no more reading , no more quiz , no more exam .

Ingat seronok sgt larh abes belaja tu .
Hello , sorry ckit ea ,
Habes belaja tu la chapter kehidupan baru nak start .

Kenapa aku cakap macam nihh ??
Sebab aku da makan garam dulu dr kowg .
HEHE*
Okaayyy , gurau jew ;p

Less than one month jew aku dpt rehat before masuk ke alam pekerjaan .
Owg laen still lagi buat aktiviti menanam anggur .
Hurmmm , unutng larh kan ,

Bertarikh 7th August 2014 bermula larh tugas aku sebagai
"PSH"
di Jabatan Perangkaan Malaysia Negeri Selangor .

Waahhhhhhh , aku dpt kerja kerajaan .
Macam ta caye kan .

Caye ta caye kena caye larh jugak .
Alaarhh , bukan keje tetap pun .
Keje sambilan jew .

Tp tetap kena say ALHAMDULLILAH jugak .
Sbb ramai jew lg yg kt luar tu duk sibuk2 carik keje .


Tp , mcm biase larh ,
Bukan tu yg aku nak ceritakan .
KAH3 . 
Lame ta gune ayat nihhh .

Yelaarhh , nak menaip kt blog nihh pun payah .
Kena tggu betul2 free , baru bole buat .

Senang citer mcm nihh larhh .
Aku pendekkan jew k .

Aku masuk perangkaan , dpt satu group .
Dalam group aku ade Syafiqah , Syatila , Nazim and Afiq .
Setiap group ade penyelia , and penyelia aku nama dye kak Zaty .

Sejak ari pertama aku masuk keje aku rase nak benti da .
Darah mude la katakan .
Baru kena keje ckit da nak benti .
*tgn ats bahu , mata tgk atas*

Tp siapa sangka kan , sampai hari nie nak masuk 3 bulan da aku keje .

Actually ade penguat semnangat yg buat aku masih tabah untuk pergi kerja .

THANKS Ain sbb sudi keje ngan kite .
Walaupun Ain da benti , kite akan tetap kawan sampai bile2 k (:

Kalu ikutkan , project aku da abes bulan 9 lepas ,
Tp disebabkan ade new project , so kirenye sambung kontrak sampai bulan 12 nihh .
ALHAMDULILLAH AMIN (:

Cukup takat nihh kowt entri aku tuk kali nihh .

Nanti kite jumpe lagi ea ,

Wednesday, 16 July 2014

AGAIN !! TODAY IS MY BESDAY (:

Hye .
Just a short entry .

I turn 22 officially today .
16/07/1992 ~ 16/07/2014 .

But the fact still secret .

BECAUSEEEEEEEEE !!!!!

Ngehhhh3x .
Aku nie mmg kuat berdrama .

Btw , THANK YOU VERY MUCH tuk sume yg wish .
Tuk sume doa2 yg kowg bg kt aku tu , hope jd kenyataan .

Again , HAPPY BIRTHDAY to me (:

Adiousssss :p

Monday, 30 June 2014

RAMADHAN KALI INI PENUH MAKNA !!

Assalamualaikum and a very good morning / afternoon / evening / night to all of youuuuuuuu .
HEHE*

Mula da merapu dye :P

Sume orang tahu yang sekarang nie bulan ramadhan .
So mcm biase larh cerita dye . 

Bangun pagi bukak periukkkk .
Ngeh ngeh ngeh .
Citer tu da lapuk wehy .
HAHA*

Masuk kali nie , da kali ke-3 aku puasa jauh di perantauan .
Ta payah nk perantauan sgt .
Jengkaaaa jew pun .

Alaarhhh , jauh jugak tu .
Jauh dari family nama dye .
HEHE*

Mengikut masa aku taip entri nie ,
Malam nihh adalah malam ke-3 ramadhan .
Alhamdulillah .
Merasa jugak puasa tahun nihh .

Alhamdulillah jugak sbb semua berjalan lancar sepanjang bulan puasa nihh .
Bangun sahurrr , dpt berbuka , dpt solat terawih berjemaah dan lain2 lg seronok .

First day puasa eksited jew pi bazaar .
Tp yg lawaknye , aku pi bazaar ta bawak duit .
Aduissss , seb baek pi ngan nisa .
So bole r pinjam duit dye .
HEHE*

Puasa jauh dr family nie biase larh kan .
Ape yg kite nak makan belum tentu dapat kan .
Hurmmmm .

Sekali masuk bazaar jew ade r dlm sepoloh hengget duit aku abes .
Mengalahkan hari ta puasa berbelanja .
Yelarhhh , sume nak naek hargaaa .
Air pun bole jual rm3 seplastik .
Aiseehhhh .
Saba jew r bulan2 puasa nihh .

Haaaa , td dapat bukak pose ngan Daya , Kak Tot , Ida , Arie .
Semalam plak ngan Nisa
Best r dpt bukak pose ngan membe .
Takde r rase sayu sgt .
HEHE*

Abes citer bab psl makan .
Continue psl terawih pulak ea .

Terawih kat Jengka seronok r sbb ngan membe2 sume sama baya .
Bole r sembang2 ckit .
Takde r tercongok termenung jew mcm terawih kt Shah Alam sbb sume yg tua2 dtg terawih .
Nak sembang mende dgn dowg .
Aku tgk muka mu , mu tgk muke aku .
HAHA*

Okaayyy , daaaaa .
Aku mcm malas nak menaip da .
Cau cin caauuuuu :P

Monday, 23 June 2014

KEKOK !!

Gendang gendut tali kecapi .
Haiiii selamat hari jadiiiiii .

HAHA*

Pantun yg tiada kaitan .

Aku mmg rajin tulis blog bile aku bosan jew .
So ini larh jd ea .
MeeeRaaaaPuuuuuu :P

Apa cerita ini hari ??
Hurmmmm .

KEKOK !!

Bukan ayam berkokok ea .
HEHE*

Ntah r .
Sowie r awak .
Kite ta tahu nak buat ape ?
Terasa kekok sangat bile jumpe .

Nak pulak td tetibe KAK TOT maen tinggal jew .
Mmg memBISU r jawabnye ,
HUHU*

Seriously .
Im really-really MISS you Cik Katak .

But, we cannot turn back the time right .
Kite kena lalui jugak jalan yg kite da pilih .

Aku cara aku , engkau cara kau .
Takpeee , aku tetap menunggu masa ITU tiba (:

ILY <3

Sunday, 22 June 2014

RINDU SAMA KAMU !!

Hurmmmmmmmmm . 
Nak masuk 2 bulan da . 
Marah sangat dye ke kite kan .
Takpeeee , sabar menunggu .

Tinggal satu solution jew lg .
Aku yg kena amek 1st move .
Pastu terserah kt dye nk terima ke ta .

Jujur dr hati .
I MISS YOU SO MUCH .

Wednesday, 18 June 2014

ADE HIKMAHnya !!

Asingment banyak jew nihh yg nak kena submit .
Tp MOOD nak buat tu ta sampai lg .
Mungkin sbb jalan JAMMED kowt .
HEHE*

Haaaaiiiii , i olllllsss .
Lame ta bercerita kan .
Bukan ape i olllllssss .
I olllssss sibuk sgt .
“SANGAAAAATTTTT”
HEHE*

Okaayyy , kite nak bukak topic ape ehh arinie ??
Ta payah nk bukak2 sgt .
Topic nihh mmg aku da pk td sebelum aku taip entri nihh .

Tajuk cerita aku ari nie,
“ADE HIKMATnya”

Macam pelik ckit tajuk entri aku nihh .
Aku seniri bace pun , tajuk mende nihh .

Takpe2 , sabo2 .
Cerita belum START lg .

Alkisaaahhhhnya .

BAB 1

Aku diPAKSA RELAkan untuk praktikal kt UiTM Jengka .
Which mean that aku terpaksa ddk kt Jengka balik .

Punye r aku beriya lambai2 kt Jengka mase last paper aritu sbb tanak dtg da .
Alih2 , aku kena praktikal kt dlm UiTM .
Hammpeeeehhh .

Nangis2 aku dibuatnya sbb kena datang balik Jengka .
Bukan Jengka nihh ta best .
Tapi hati ngan perasan nihh yg kata
“TANAAAAKKKKKKKK”

BAB 2

Sume owg cakap ade HIKMAH aku kena praktikal dlm .
Hikmah tu takkan nampak sekarang , mungkin suatu hari nty .
BAB 3

Aku SETIA menunggu bila la HIKMAH nihh nak dtg jumpe aku .
Berbulan-bulan lamanya aku tunggu .

BAB 4

Akhirnya , hikmah yg aku tunggu da tiba .
Alhamdulillah .

BAB 5

Macam ta best jew kan cite aku sbb macam tergantung pun ade .
HAHA*

Takde larh , aku cuma nak citer yg aku da dpt hikmah kenapa aku kena praktikal kt dalam .
Nama pun blog kan .
So kena larh meleret - leret cerita dye .
HEHE*

“Owg laen duk kalut nak beli tiket dtg Jengka”
[Aku RELAX jew sbb aku da mmg da ade kt Jengka]

“Owg laen duk kalut pk nak ddk kt mane larh kalu da sampai Jengka nty”
[Aku RELAX jew sbb aku ade bilik seniri kt kolej]

“Owg laen duk kalut kena minx cuti bagai kt boss”
[Aku RELAX jew minx perlepasan , siap punch card lg]

“Owg laen duk kalut kena buat research sowg2”
[Aku RELAX jew bole tanye membe or jumpe supervisor terus]

Hurmmm .
Kalu nak list , aku rase byk .
Aku tahu .
Kowg pun MACAM malas nk bace kan .
HEHE* :P

Okaayyyy , aku pun MACAM malas nak taip da .
So sampai cni jew k i olllllsss .

Jumpe lg NEXT ENTRY .
Adioooosssss .

Wednesday, 26 March 2014

MISSION FAILED !!

Hai .
Assalamualaikum .

Simple jew entri for today .

Just for 2 weeks MISSION aku da FAILED .

Teror betul bebudak nihh .
Ke aku jew yg terlampau terDEDAH sgt smpi MISSION FAILED .
HAHA*

Okaaayyy , bye .

*1st time dpt bukak blog gune wifi UiTM -__-*

Monday, 10 February 2014

I-N-T-E-R-S-H-I-P (:

Hai , assalamualaikum .
Buat ape tuuuuuu ??
Buat ape yang saya SUKE larh .

Ehh ehh , jap jap .
Macam pena dgr .
Tp kt mne ehh ??
HAHA*

Ape citer entri kali nihh ??
Hurmmmm .

Sume owg tahu da kowt .
Aku tengah jadi student praktikal skang .
Sementara yg laen maseh bersenang-lenang di rumah .
Menghabeskan saki-baki cuti yg hado nihh dengan TLDM kan .
Haaaa , tahu ta TLDM tu ape ??

Bukan Tenteta Laut Diraja Malaysia uhh .
Tapi yg nihh , TIDO , LEPAK DAN MAKAN .
Jeng jeng jeng , amacam ??
Betul kan ape saya kata .

UNTUNG larh kan .

Whats on my mind ??
WHAT !!
Nie ke keje opis .
Baru aku tahu .

Duduk dalam aircond .
Ade meja seniri .
Kusi lembut , siap ade roda bagai .
Tiap2 hari ade owg kemaskan meja .
Hurmmmm , not bad jugak .
*tang KEMAS tu jew yg not bad , yg laen hurrrmmmmm . HAHA*

Masuk keje pukul 9am abes keje pukul 5.30pm , rehat pukul 1-2pm .
Amacam , best bukan ??
HEHE*

Just take only about 15 minute from my house to office .
Kalu naek moto r .
Kalu naek kete , mungkin stengah jam .
Nie sume sbb jammed pnye psl .

Sbb uh aku rela naek moto dr kereta .
Paling kurang pukul 8.45 baru aku kuar rumah .

Alarhhh , pi lmbt pun bos ta marah .
Bos cool kan .
HEHE*

Tp stakat nie ta pena lg r dtg lambat .
Gile ape nk carik pasal .
Tanak aku extend 1 sem .
Cukup2 larh aku belajar stakat 6 sem .
Tanak tambah2 lg .
HEHE*

Ape keje aku ??
Oleh kerana MAJOR aku dalam resume adalah dlm bidang ACCOUNT .
So , aku kena r buat keje2 account nie sikit .
Tolong ckit2 jew , bukan buat .
Pahamkan ayat saya ??
:P

Selain dr tu .
Keje aku .

GUNTING .
TAMPAL .
FILING .
MENULIS smpi ta cukup tgn , padahal computer depan mata .

And the most important thing , keje aku adalah 
BERANGAN :P

Kadang2 , siap bagi balik awal sbb aku asek berangan jew .
Tengoookkk , cool kan bos aku .
HEHE*

Bagi balik awal sbb keje da siap .
Cube kalu keje ta siap .
OT ta berbayar r jawabnya ,
HAHA*

Cakap pasal bayar nihh .
Seyes r .
Bos aku nihh mmg baek hati .
Dulu mase aku nak apply praktikal kt company nie , elaun mmg ade .
Dalam RM3** .

Tapi 1st daya aku masuk dye kasi UP .
Perggghhh , sape ta senyum sampai telinga kan .
HUHU*

Nak2 pulak ari nie , pegawai yg jaga aku tu cakap .
"Untung r awak Alia , bos bg elaun makan awak . Elaun makan ngan keje laen taw . Untung Alia"

Aku pun ape lg .
Malu2 kucing r .
Yelarhhhh , sape yg ta suke kan .

Haa , lg satu .
Td ade client bos dtg jumpe bos bincang pasal bisnes .
Sebelum dye balik , dye bagi ANGPOU sowg satu kt pekerja .
Aku pun ta ketinggalan .
Tetap dapat walaupun baru jew ta sampi seminggu keje kt situ .

Ape r agaknye kan DOA IBU pagi tadi smpi cenggini murah rezeki aku .
Alhamdulillah (:

Hurmmm , takde benda da kowt nak citer .

Last but not least ,
To Norazila Bt Razlan .
Smpi bile nak diam ??

I know you will read this .
Call me after read this message .
Thank you (:

Today Choi Soo Young (Girl Generation) and Ji Suk Jin (Running Man) birthday .
Happy birthday to both of them 
Have a nice day today .
Sarangehooo (:

Cauuuciiiinnnnncauuu .
Jumpe next entri k (:

Wednesday, 22 January 2014

AKU SAYANG KO , KO SAYANG AKU TA ??

Assalamualaikum (:
*ta jawab dosa :P*

Ape ehh aku nak citer .
Nihh r kalu cuti sem .
Bosann memanjang .
Astro abah da buang sbb takde sape tgk .
Citer dalam laptop plak sume da abes tgk .
Kalu nak download citer plak , mai aii MALASnyaaaa .

Bile tgh belajar nak cuti , bile tgh cuti nak belajar .
Haaa , nie larh budak2 zaman sekarang .
Ta pena puas dgn ape yg ade depan mata .
Tahu nak complain jew .
*termasuk aku*

HAHAHAHAHAHAHAHA*
*gelak sowg2*

"AKU SAYANG KO , KO SAYANG AKU TA ??

Lepas nihh aku ta jumpe ko da kan .
Sebab aku ta duduk Jengka da .

Hari tu ko balik aku pi terminal teman ko .
Sebab aku rase tu r last aku jumpe ko .

Aku ingat ko sowg2 , tp ade membe ko .
So terbatal niat aku nak amek last pic ngan ko .
Takpe r .
Bukan rezeki .

Aku terkejut ko salam tangan aku pastu ko cium tangan aku .
Seingat aku , ego ko sgt tinggi .
Mungkin ko rendahkan ego ko aritu sbb tu mungkin last aku jumpe ko .
Takpeee aku paham .

Ko usik aku dengan CRUSH aku .
Ko siap sembang lagi ngan crush aku .
Mementang kenal .
HAHA*

Ko banyak sembang ngan membe ko .
Aku hormat sebab aku rase mereka lebih rapat ngan ko .
Yelaarhh , siapa r aku kan .
HEHE*

Ko naek bas , ko bagi isyarat yg ko ade bg mesej .
Ta sangka plak , aku pun dapat mesej tu .

Aku ta check pun phone mase uh .
Membe ko jew yg eksited dpt mesej .

Tanak cakap banyak , setiap pitstop ko mesej kata da sampai .
Alaarhh , aku tahu ko anta mesej bundle .
So ta kisah r pape pun .

Tp kan tp kan tp kan .
Satu mesej ko nihh buat aku TOUCHING gile .

"FREN TILL JANNAH"
Macam nak gugur air mata aku time uh .
Tp aku tahan lagi sbb mase uh ngah gathering kuar makan ngan ex-housemate .

Aku selalu tolong dye .
So dye pena tnye .
Nak upah ape ??
Aku just cakap .
"NAK KITE KAWAN SAMPAI BILE2"

So , aku janji .
In sha ALLAH .
Kalu umo aku panjang , aku akan kawan ngan ko sampai bile2 .

Tapi satu r aku nak tnye .
Aku sayang ko , agak2 ko sayang aku ta ??

*Kowg jgn pk bukan2 pulak . Sayang as a friend okaayyy . Ta lebeh ta kurenngg*

Aku tujukan post nihh tuk membe aku sowg nihh .
Aku tanak mention nama dye .
Aku nak dye tahu seniri yang aku cerita psl dye kt entri nihh ,

Last but not least .
AKU SAYANG KO AND WE FREN TILL JANNAH okaayyy (:

-NHBH-

TUHAN BAGI CASH JEW SKANG !!

Dari Melakaaa , ke negeri Pahaaaangg .
Singgah di Johor beli berangannn .
Kalau la tuannn .
Si canteeekkk pandaaaii ~~
*Okaayy , aku ta tahu da sambungan dye*
HAHA*

Tp itu bukan persoalannya .
Persoalannya .
Kenapa nak pi Pahang kena singgah Johor dulu ??
Ke aku yg salah lirik ??
Jeng jeng jeng .
HAHA*

Okaayyy , macam biase .
Topik aku tuk kali nihh .
"TUHAN BAYAR PAKAI CASH"
Takde HD da .
Bukan High Definition .
Tp HUTANG DULU .
HEHE*

Macam takut jew kan tajuk aku tuhh .
Nak nak taip pun takut jugak nihh .
Macam2 da yg berlegar kt otak nihh .

Hurmmmm -__-

Ape yg aku nak cerita nihh , berdasarkan pengalaman aku seniri .
Kalu dalam bahasa Inggeris , EXPERIENCE kata ko .

Sepanjang hidup 22 tahun nihh , ape yg aku nampak r kan .
Just CASH , no HUTANG2 .
Bertapa hebatnya kuasa ALLAH kan .

Ade pepatah kata .
Buat BAIK berpada-pada , buat JAHAT jangan sekali .
Ade sebab kenapa dowg buat pepatah nihh .

Aku nak citer , tp serba salah .
Sebab benda nihh , melibatkan hati dan perasaan owg laen .
Bile citer , takut ade yg terasa .
Kalu ta cerita pulak , ta seronok r entri aku kali nihh kan ??

*Sambil tekan2 kalkulator , tgh berkira nk cerita ke ta??*
:P

HAHA*
Aku amek mase 2 hari tuk pk pasal nihh .

Okaaayy larh .
Aku just tanak besar2 cerita .
Just aku nak bagi peringatan jew .

Zaman sekarang bukan macam zaman dulu lg da .
BerBEZA sgt .

Paling ketara ,
Dulu singgit bole beli nasi lemak + air sirap .
Zaman sekarang ??
Perghhh , jgn harap r .
Air sirap tu pun belum tentu lepas singgit .

Ehh jap , ade kaitan ke ??
Ta kisah larh .
HEHE*

Haaa , nie haaa .
Aku nak bagi nasihat .
Untuk kowg2 dan utk diri aku seniri jugak .

Sebelum buat ape2 , fikir dulu .
Kalu bole , fikir banyak2 kali .
Sebab ape yg kite buat sekarang , akan melibatkan mase depan kite dan melibatkan mase depan owg laen jugak .

Takde sape yg tahu ape akan jadi kn mase depan .
Except Nobita larh sbb dye ade Doraemon .
HEHE*

So sekali lagi aku tegaskan .
TOLONG FIKIR MASAK .
Smpi HANGUS pun takpe .
HAHA*

Bukan ape .
Sume owg tahu da aku rase .
Kalu kite buat BAIK , ALLAH akan bantu kite .
Tapi kalu kite buat JAHAT , ALLAH akan ??
Haaaa , pandai2 r pk seniri okaayy .

Aku tanak cakap .
Nty disalah erti kan pulak susah .

Yelarrhhh , aku nihh hanya larh manusia biase .
Ta PERFECT mane pun .
So paham2 seniri larh kan .

Benda da jadi depan mata aku .
Aku seniri nampak .
So takkan tanak sedar2 lg kan .

Mungkin da tiba masa aku .
So just take ur turn dan laksanakan dengan sebaiknya .

Okaayy larhh , cukup da kowt tuk entri kali nihh .
Aku nihh mmg kuat merapu .
Tp bile aku SERIOUS plz be SERIOUS too .
HEHE*

Takut ke ??
Rilexx bro .
Gurau jew .

Just before Im leaving ,
Ingat ape yg aku pesan td .

TUHAN BAYAR CASH JEW SKANG , TAKDE TUNGGU2 .

So fikir2kan dan selamat beramal .
Cau cin cau (:

Daaaaaa . BYE :P


Saturday, 18 January 2014

CERITA AKU !!

Assalamualaikum .
Ta jawab dosa , kalu jawab tanda sayannng kt aku .
HEHE*

CERITA AKU !!

Almost 3 years .
So many story .
Do you want to hear ??
Hear or READ !!

Hurmmmmm :P

Gurau jew .
Yelaarhh  , kena senyum2 dulu sebelum bace cerita aku .
Baru mood nak membaca uh dtg .

Wahai mood , datang larh kepada ku .
Ngeh ngeh ngeh :P

Ape ehh kau nak citer .
Aku nihh mmg .
Mase mule2 jew eksited nak menaip citer panjang leboor ..

Tp bile da start menaip , terus HILANG sume idea .
Ntah mane lari .
Takut sangat nak muncul IDEA nihh .
Hampeeehh -__-

________________________________________________________________

Part 1

Aku duduk bersama-sama mereka di B2.02.06


Ta silap aku , nie r gambar first kteowg sama2 .
Means sume ade r .
Cukup 6 owg sekali .
Dari kiri atas Afni , Aku , Kak Yuyu , Zaty .
Dari kiri bawah Kak Fiza , Atikah .

Afni : Very the PENDIAM .
Kak Yuyu : Kepoh yg amat .
Zaty : You are my friend . Aku akan sentiasa ingat pesanan ko wehy .
Kak Fiza : Geng2 nihh jew yg pggl kak Fiza , owg laen pggl kak Nik . Nampak ta keSPECIALan uh
Atikah : Cik Puan Muda kesayangan hamba .

________________________________________________________________

Part 2

Dihalau keluar dari kolej .
Kalu bukan pelajar tahun pertama .
Dipersilakan keluar .
Hampeeehhh !!


Kelam kelibut cari rumah .
Dan akhirnya ini larh rumah yang kami dapat .
Kecik ta kecik .
Besaq pun ta besaq .

Lorong TJM 12 , Taman Jengka Mahkota .

Selama hidup ta pena duk kt umah besar .
Sekali hambeekk .
Rumah sewa bantai banglo 2 tingkat .
Bajet anak menteri ngan datuk r nihh .
HAHA*

Okaaayyy , gurau jew :P

________________________________________________________________

Part 3

Da mule bosan duduk kt Jengka .
So keja nye , nak berjalan jew .
Pantang diajak .
Ade jew tukang setuju .
HAHA*


Okaaayyy , yang nihh mase kenduri kawen Suhaimi .
Ehh silaapp .
Kenduri kawen KAKAK Suhaimi larh .


Yang nihh plak , trip class pi mandi manda kt Wonderland , Melaka .
Sape ntah yg dpt tiket diskaun mse nihh .
Rezeki jgn ditolak , maut jgn dicari .
Ape lagi , jum merendek r kt Wonderland .
Wuhuuuuu*

________________________________________________________________

Part 4

Aku apply duk kolej .
Sbb aku ade masalah .
Okaaayy , aku mengaku aku ade masalah .
Sbb uh aku nak sangat pindah masuk kolej .

Tp sayang , aku takde rasenye jew gmbr ngan roomate aku .
Mention nama pun da cukup aku rase . 
Alaaarhhh , kowg kenai punye .
Fana , Hajar , Aliah & Nisa .
There are very good roomate .
Very kind person .
Hormat menghormati antara satu sama laen .
Tolong menolong .

Aku SUKAAA (:

Haaa , kan Part 4 nihh jugak cerita baru aku bermula .

Aku mule dapat gelaran KAKAK bile mule kenal ngan adek2 junior .
Adek2 r sangat .
Umo sama k .
HAHA*

________________________________________________________________

Part 5

Still the same person .
With a new life .
Im came back to that house , but live with different people .



Kak Aida takde sebab ade final paper time kiteowg buat photoshot nihh .
Hurmmmm .

Cantik kan gmbr nihh .
Yelaaarhhh , tgk sape photographer dye .
HAHA*
Angkut bakul angkat seniri .
KIH :P

________________________________________________________________

Cukup da kowt setakat nihh .
Next story sambung nty k .
Aku nak layan movie Ariana Rose jap .

Daaaa , see you again .

Bace k my next post .

Lalalalalala ~~





AKU BENCI JENGKA !! AKU SAYANG JENGKA !!

AKU BENCI JENGKA !! AKU SAYANG JENGKA !!

Tepat 18 Januari 2014 aku meninggal Jengka setelah lama aku menumpang menetap di sini .
Akhirnya , masanya telah tiba .
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan .

Huwaaaaa*
Taip post nihh sambil lap air mata .

Aku mula jejak kaki kt Jengka masa aku umo belasan tahun .
Dan aku keluar dari Jengka pada usia aku menjangkau dua puluh-an .
*Cehhh , ayat macam dalam DRAMA jew*
HAHA*

Tapiiii , macam biase .
Bukan tu yg aku nak cerita .
Yg atas2 td just mukadimah yang ta berapa nak mukadimah jew .
HEHE*

Sebelum mula citer .
Ape kata kowg tepuk tangan dulu .
Kenapa nak tepuk tangan ??
Alaaarrhh , sebagai tanda sokongan kepada cerita yang bakal aku ceritakan .
HUHU*

Merepek jew dr td .
Tp citernye ta start2 pun lagi .
Saboooo jew r .

Mase mule2 masuk Jengka dulu .
Aku sangat BENCI kt Jengka .
Yelaaarhh , budak bandar masuk kampung .
Kowg tahu kan perasaan dye cemana .
Kiri kanan depan belakang hutan .

Perghhhh , belum daftar lagi aku da pasang niat , cakap kt parents aku nak tuka kampus .
Nampak sangat ta suke dye uh .
HEHE*

Siapa pernah duduk kt Jengka nihh , dye tahu r kenapa ramai yg ta bole terima hakikat yg dowg kena duduk kt Jengka mase mule2 dtg dulu .

Tapi itu semua dulu .
Remaja r katakan .
Memberontak jew tahu .

Bile da lame duk kt Jengka , da mule biase ngan kehidupan kt Jengka .
Yelarhhh , kire da bole adapt r bile duduk kt Jengka .

Jengka sekarang pun da maju .
Ta macam mase mule2 aku mule masuk dulu .
Kalu nak beli apape barang , kena turun Temerloh , baru bole dapat barang .

Sekarang , bayar singgit , naek van , ape jew nk ade jew kt Bandar Jengka .
Tinggal pilih ngan bayar jew .

Mase mule masuk dulu .
Ade r KFC , Ayamas , WFC, Sakan .
Mase zaman aku KFC r paling popular .

Tp skang , Jengka mmg da membangun .
Ade kedai dua hengget , Ten10 , Pizza Hut , Tutti Fruiti , Marry Brown ......
Haaa , ape lagi yang kau nak .
Cakap jew .
In sha Allah ade .
HEHE*

2011-2014
Kalu kire ngan jari 4 tahun kan .
Perghhh , lama gile aku duduk kt Jengka .
Ohhh mak jemaahahhh :p

Rase nak nanes jew td mase last tgk rumah sewa , tgk UiTM .
Untuk terakhir kali kan .

Mmg r akan dtg jumpe supervisor .
Tapi ntah dtg ke tidak .
Mane r tahu supervisor aku nihh kan laen macam ckit dr supervisor owg laen .
Sabooo jew r .

Seriously , bile da tinggalkan Jengka nihh .
Satu jew aku nak cakap .
I LOVE YOU JENGKA .
You make me SMILE , SAD , HAPPY , LAUGH etc .

Macam2 da yg jd kt Jengka nihh .
Kalu nak tahu ape yg jd .
Nty kan post aku yg seterusnya .

Aku kalu da rumah , tahap nak hapdet blog mmg rajin .
*buat asgment malas*
HAHA*

So , see you on my next post .
Daaaaaaa (:

Tuesday, 7 January 2014

AKU YANG DULU BUKAN YANG SEKARANG !!

Assalamualaikum (:
Topik kite arinie macam tajuk lagu nyanyian Tegar kan .
HEHE*

Actually , aku mmg suke pun buat citer gune tajuk lagu .
Wuhuhuhu*

Ape ehh aku nak citer .
Hurmmm .

Macam ta caye kan .
Pejam celik pejam celik .
Aku nak abes belajar DEGREE da .

Sape percaya budak yang hanya dpt 3A dalam SPM nihh bole smpi tahap mcm nihh da .

Ibu selalu cakap , itu rezeki ko Zizie .
Berkat dengan doa ibu sekali .

Pape pun aku sentiasa berSYUKUR dengan ALLAH sebab sentiasa bantu aku .

 Sbb uh ade pepatah kata ,
“JANGAN CARI TUHAN BILE SUSAH JEW , BILE SENANG PUN KITE KENA SENTIASA BERSYUKUR DENGAN APE YG DYE BAGI KT KITE”
Sume itu UJIAN .

Aiseeyyymannn .
Da macam penceramah aku rase .
HEHE*

Okaayy r .
Kite citer pasal bnda laen k .

Hari tu , aku pi kolej , jmpe bebudak roommate sem lepas .
Rase rindu kt dowg .
*muntah darah*
HAHA
Gurau jew .

Actually , aku suke life aku sem lepas kt kolej .
Cube bayangkan ,
1 bilik 1 kelas .
So kalu sowg takde dalam bilik , kire sume confirm takkan ade dlm bilik .
Aku suke cara dowg .
Sentiasa kejut aku solat SUBUH even aku da kunci jam pun .
Kadang2 aku sengaja tutup jam , sbb aku tahu dowg akan kejut aku sampi aku bangun solat .
Bagus kan .

Kalu dulu , sebelum dowg nihh .
Zaty selalu ingatkan aku pasal solat .
Seronok bile ade kawan cmnie .
Kawan yg sentiasa mengingatkan rakan2nya .

 Tp sekarang , nak tanak aku kena bangun jugak kalu jam bunyi .
Sbb kalu ta bangun , melepas r solat SUBUH aku .
HEHE*

Okaayyy , lg nak citer ape ehh ??
Hurmmm .

Just 11 days more .
Yahooooooo .
Ta sabar nak balik SHAH ALAM .

Tp sedih nak tinggalkan Jengka .
Yelarrhhh , da mcm2 bnda jd kt cni kan .
Pahit , manis , masam dan secukup rase .
HEHE*

Aku macam da takde IDEA nak taip ape lg .
So kirenya , sampai cni jew r okaayy .

Wait for my next entriiii .
Wuhuuuu*
*Kalu rajin update r*

:p