Wednesday, 22 January 2014

AKU SAYANG KO , KO SAYANG AKU TA ??

Assalamualaikum (:
*ta jawab dosa :P*

Ape ehh aku nak citer .
Nihh r kalu cuti sem .
Bosann memanjang .
Astro abah da buang sbb takde sape tgk .
Citer dalam laptop plak sume da abes tgk .
Kalu nak download citer plak , mai aii MALASnyaaaa .

Bile tgh belajar nak cuti , bile tgh cuti nak belajar .
Haaa , nie larh budak2 zaman sekarang .
Ta pena puas dgn ape yg ade depan mata .
Tahu nak complain jew .
*termasuk aku*

HAHAHAHAHAHAHAHA*
*gelak sowg2*

"AKU SAYANG KO , KO SAYANG AKU TA ??

Lepas nihh aku ta jumpe ko da kan .
Sebab aku ta duduk Jengka da .

Hari tu ko balik aku pi terminal teman ko .
Sebab aku rase tu r last aku jumpe ko .

Aku ingat ko sowg2 , tp ade membe ko .
So terbatal niat aku nak amek last pic ngan ko .
Takpe r .
Bukan rezeki .

Aku terkejut ko salam tangan aku pastu ko cium tangan aku .
Seingat aku , ego ko sgt tinggi .
Mungkin ko rendahkan ego ko aritu sbb tu mungkin last aku jumpe ko .
Takpeee aku paham .

Ko usik aku dengan CRUSH aku .
Ko siap sembang lagi ngan crush aku .
Mementang kenal .
HAHA*

Ko banyak sembang ngan membe ko .
Aku hormat sebab aku rase mereka lebih rapat ngan ko .
Yelaarhh , siapa r aku kan .
HEHE*

Ko naek bas , ko bagi isyarat yg ko ade bg mesej .
Ta sangka plak , aku pun dapat mesej tu .

Aku ta check pun phone mase uh .
Membe ko jew yg eksited dpt mesej .

Tanak cakap banyak , setiap pitstop ko mesej kata da sampai .
Alaarhh , aku tahu ko anta mesej bundle .
So ta kisah r pape pun .

Tp kan tp kan tp kan .
Satu mesej ko nihh buat aku TOUCHING gile .

"FREN TILL JANNAH"
Macam nak gugur air mata aku time uh .
Tp aku tahan lagi sbb mase uh ngah gathering kuar makan ngan ex-housemate .

Aku selalu tolong dye .
So dye pena tnye .
Nak upah ape ??
Aku just cakap .
"NAK KITE KAWAN SAMPAI BILE2"

So , aku janji .
In sha ALLAH .
Kalu umo aku panjang , aku akan kawan ngan ko sampai bile2 .

Tapi satu r aku nak tnye .
Aku sayang ko , agak2 ko sayang aku ta ??

*Kowg jgn pk bukan2 pulak . Sayang as a friend okaayyy . Ta lebeh ta kurenngg*

Aku tujukan post nihh tuk membe aku sowg nihh .
Aku tanak mention nama dye .
Aku nak dye tahu seniri yang aku cerita psl dye kt entri nihh ,

Last but not least .
AKU SAYANG KO AND WE FREN TILL JANNAH okaayyy (:

-NHBH-

TUHAN BAGI CASH JEW SKANG !!

Dari Melakaaa , ke negeri Pahaaaangg .
Singgah di Johor beli berangannn .
Kalau la tuannn .
Si canteeekkk pandaaaii ~~
*Okaayy , aku ta tahu da sambungan dye*
HAHA*

Tp itu bukan persoalannya .
Persoalannya .
Kenapa nak pi Pahang kena singgah Johor dulu ??
Ke aku yg salah lirik ??
Jeng jeng jeng .
HAHA*

Okaayyy , macam biase .
Topik aku tuk kali nihh .
"TUHAN BAYAR PAKAI CASH"
Takde HD da .
Bukan High Definition .
Tp HUTANG DULU .
HEHE*

Macam takut jew kan tajuk aku tuhh .
Nak nak taip pun takut jugak nihh .
Macam2 da yg berlegar kt otak nihh .

Hurmmmm -__-

Ape yg aku nak cerita nihh , berdasarkan pengalaman aku seniri .
Kalu dalam bahasa Inggeris , EXPERIENCE kata ko .

Sepanjang hidup 22 tahun nihh , ape yg aku nampak r kan .
Just CASH , no HUTANG2 .
Bertapa hebatnya kuasa ALLAH kan .

Ade pepatah kata .
Buat BAIK berpada-pada , buat JAHAT jangan sekali .
Ade sebab kenapa dowg buat pepatah nihh .

Aku nak citer , tp serba salah .
Sebab benda nihh , melibatkan hati dan perasaan owg laen .
Bile citer , takut ade yg terasa .
Kalu ta cerita pulak , ta seronok r entri aku kali nihh kan ??

*Sambil tekan2 kalkulator , tgh berkira nk cerita ke ta??*
:P

HAHA*
Aku amek mase 2 hari tuk pk pasal nihh .

Okaaayy larh .
Aku just tanak besar2 cerita .
Just aku nak bagi peringatan jew .

Zaman sekarang bukan macam zaman dulu lg da .
BerBEZA sgt .

Paling ketara ,
Dulu singgit bole beli nasi lemak + air sirap .
Zaman sekarang ??
Perghhh , jgn harap r .
Air sirap tu pun belum tentu lepas singgit .

Ehh jap , ade kaitan ke ??
Ta kisah larh .
HEHE*

Haaa , nie haaa .
Aku nak bagi nasihat .
Untuk kowg2 dan utk diri aku seniri jugak .

Sebelum buat ape2 , fikir dulu .
Kalu bole , fikir banyak2 kali .
Sebab ape yg kite buat sekarang , akan melibatkan mase depan kite dan melibatkan mase depan owg laen jugak .

Takde sape yg tahu ape akan jadi kn mase depan .
Except Nobita larh sbb dye ade Doraemon .
HEHE*

So sekali lagi aku tegaskan .
TOLONG FIKIR MASAK .
Smpi HANGUS pun takpe .
HAHA*

Bukan ape .
Sume owg tahu da aku rase .
Kalu kite buat BAIK , ALLAH akan bantu kite .
Tapi kalu kite buat JAHAT , ALLAH akan ??
Haaaa , pandai2 r pk seniri okaayy .

Aku tanak cakap .
Nty disalah erti kan pulak susah .

Yelarrhhh , aku nihh hanya larh manusia biase .
Ta PERFECT mane pun .
So paham2 seniri larh kan .

Benda da jadi depan mata aku .
Aku seniri nampak .
So takkan tanak sedar2 lg kan .

Mungkin da tiba masa aku .
So just take ur turn dan laksanakan dengan sebaiknya .

Okaayy larhh , cukup da kowt tuk entri kali nihh .
Aku nihh mmg kuat merapu .
Tp bile aku SERIOUS plz be SERIOUS too .
HEHE*

Takut ke ??
Rilexx bro .
Gurau jew .

Just before Im leaving ,
Ingat ape yg aku pesan td .

TUHAN BAYAR CASH JEW SKANG , TAKDE TUNGGU2 .

So fikir2kan dan selamat beramal .
Cau cin cau (:

Daaaaaa . BYE :P


Saturday, 18 January 2014

CERITA AKU !!

Assalamualaikum .
Ta jawab dosa , kalu jawab tanda sayannng kt aku .
HEHE*

CERITA AKU !!

Almost 3 years .
So many story .
Do you want to hear ??
Hear or READ !!

Hurmmmmm :P

Gurau jew .
Yelaarhh  , kena senyum2 dulu sebelum bace cerita aku .
Baru mood nak membaca uh dtg .

Wahai mood , datang larh kepada ku .
Ngeh ngeh ngeh :P

Ape ehh kau nak citer .
Aku nihh mmg .
Mase mule2 jew eksited nak menaip citer panjang leboor ..

Tp bile da start menaip , terus HILANG sume idea .
Ntah mane lari .
Takut sangat nak muncul IDEA nihh .
Hampeeehh -__-

________________________________________________________________

Part 1

Aku duduk bersama-sama mereka di B2.02.06


Ta silap aku , nie r gambar first kteowg sama2 .
Means sume ade r .
Cukup 6 owg sekali .
Dari kiri atas Afni , Aku , Kak Yuyu , Zaty .
Dari kiri bawah Kak Fiza , Atikah .

Afni : Very the PENDIAM .
Kak Yuyu : Kepoh yg amat .
Zaty : You are my friend . Aku akan sentiasa ingat pesanan ko wehy .
Kak Fiza : Geng2 nihh jew yg pggl kak Fiza , owg laen pggl kak Nik . Nampak ta keSPECIALan uh
Atikah : Cik Puan Muda kesayangan hamba .

________________________________________________________________

Part 2

Dihalau keluar dari kolej .
Kalu bukan pelajar tahun pertama .
Dipersilakan keluar .
Hampeeehhh !!


Kelam kelibut cari rumah .
Dan akhirnya ini larh rumah yang kami dapat .
Kecik ta kecik .
Besaq pun ta besaq .

Lorong TJM 12 , Taman Jengka Mahkota .

Selama hidup ta pena duk kt umah besar .
Sekali hambeekk .
Rumah sewa bantai banglo 2 tingkat .
Bajet anak menteri ngan datuk r nihh .
HAHA*

Okaaayyy , gurau jew :P

________________________________________________________________

Part 3

Da mule bosan duduk kt Jengka .
So keja nye , nak berjalan jew .
Pantang diajak .
Ade jew tukang setuju .
HAHA*


Okaaayyy , yang nihh mase kenduri kawen Suhaimi .
Ehh silaapp .
Kenduri kawen KAKAK Suhaimi larh .


Yang nihh plak , trip class pi mandi manda kt Wonderland , Melaka .
Sape ntah yg dpt tiket diskaun mse nihh .
Rezeki jgn ditolak , maut jgn dicari .
Ape lagi , jum merendek r kt Wonderland .
Wuhuuuuu*

________________________________________________________________

Part 4

Aku apply duk kolej .
Sbb aku ade masalah .
Okaaayy , aku mengaku aku ade masalah .
Sbb uh aku nak sangat pindah masuk kolej .

Tp sayang , aku takde rasenye jew gmbr ngan roomate aku .
Mention nama pun da cukup aku rase . 
Alaaarhhh , kowg kenai punye .
Fana , Hajar , Aliah & Nisa .
There are very good roomate .
Very kind person .
Hormat menghormati antara satu sama laen .
Tolong menolong .

Aku SUKAAA (:

Haaa , kan Part 4 nihh jugak cerita baru aku bermula .

Aku mule dapat gelaran KAKAK bile mule kenal ngan adek2 junior .
Adek2 r sangat .
Umo sama k .
HAHA*

________________________________________________________________

Part 5

Still the same person .
With a new life .
Im came back to that house , but live with different people .



Kak Aida takde sebab ade final paper time kiteowg buat photoshot nihh .
Hurmmmm .

Cantik kan gmbr nihh .
Yelaaarhhh , tgk sape photographer dye .
HAHA*
Angkut bakul angkat seniri .
KIH :P

________________________________________________________________

Cukup da kowt setakat nihh .
Next story sambung nty k .
Aku nak layan movie Ariana Rose jap .

Daaaa , see you again .

Bace k my next post .

Lalalalalala ~~





AKU BENCI JENGKA !! AKU SAYANG JENGKA !!

AKU BENCI JENGKA !! AKU SAYANG JENGKA !!

Tepat 18 Januari 2014 aku meninggal Jengka setelah lama aku menumpang menetap di sini .
Akhirnya , masanya telah tiba .
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan .

Huwaaaaa*
Taip post nihh sambil lap air mata .

Aku mula jejak kaki kt Jengka masa aku umo belasan tahun .
Dan aku keluar dari Jengka pada usia aku menjangkau dua puluh-an .
*Cehhh , ayat macam dalam DRAMA jew*
HAHA*

Tapiiii , macam biase .
Bukan tu yg aku nak cerita .
Yg atas2 td just mukadimah yang ta berapa nak mukadimah jew .
HEHE*

Sebelum mula citer .
Ape kata kowg tepuk tangan dulu .
Kenapa nak tepuk tangan ??
Alaaarrhh , sebagai tanda sokongan kepada cerita yang bakal aku ceritakan .
HUHU*

Merepek jew dr td .
Tp citernye ta start2 pun lagi .
Saboooo jew r .

Mase mule2 masuk Jengka dulu .
Aku sangat BENCI kt Jengka .
Yelaaarhh , budak bandar masuk kampung .
Kowg tahu kan perasaan dye cemana .
Kiri kanan depan belakang hutan .

Perghhhh , belum daftar lagi aku da pasang niat , cakap kt parents aku nak tuka kampus .
Nampak sangat ta suke dye uh .
HEHE*

Siapa pernah duduk kt Jengka nihh , dye tahu r kenapa ramai yg ta bole terima hakikat yg dowg kena duduk kt Jengka mase mule2 dtg dulu .

Tapi itu semua dulu .
Remaja r katakan .
Memberontak jew tahu .

Bile da lame duk kt Jengka , da mule biase ngan kehidupan kt Jengka .
Yelarhhh , kire da bole adapt r bile duduk kt Jengka .

Jengka sekarang pun da maju .
Ta macam mase mule2 aku mule masuk dulu .
Kalu nak beli apape barang , kena turun Temerloh , baru bole dapat barang .

Sekarang , bayar singgit , naek van , ape jew nk ade jew kt Bandar Jengka .
Tinggal pilih ngan bayar jew .

Mase mule masuk dulu .
Ade r KFC , Ayamas , WFC, Sakan .
Mase zaman aku KFC r paling popular .

Tp skang , Jengka mmg da membangun .
Ade kedai dua hengget , Ten10 , Pizza Hut , Tutti Fruiti , Marry Brown ......
Haaa , ape lagi yang kau nak .
Cakap jew .
In sha Allah ade .
HEHE*

2011-2014
Kalu kire ngan jari 4 tahun kan .
Perghhh , lama gile aku duduk kt Jengka .
Ohhh mak jemaahahhh :p

Rase nak nanes jew td mase last tgk rumah sewa , tgk UiTM .
Untuk terakhir kali kan .

Mmg r akan dtg jumpe supervisor .
Tapi ntah dtg ke tidak .
Mane r tahu supervisor aku nihh kan laen macam ckit dr supervisor owg laen .
Sabooo jew r .

Seriously , bile da tinggalkan Jengka nihh .
Satu jew aku nak cakap .
I LOVE YOU JENGKA .
You make me SMILE , SAD , HAPPY , LAUGH etc .

Macam2 da yg jd kt Jengka nihh .
Kalu nak tahu ape yg jd .
Nty kan post aku yg seterusnya .

Aku kalu da rumah , tahap nak hapdet blog mmg rajin .
*buat asgment malas*
HAHA*

So , see you on my next post .
Daaaaaaa (:

Tuesday, 7 January 2014

AKU YANG DULU BUKAN YANG SEKARANG !!

Assalamualaikum (:
Topik kite arinie macam tajuk lagu nyanyian Tegar kan .
HEHE*

Actually , aku mmg suke pun buat citer gune tajuk lagu .
Wuhuhuhu*

Ape ehh aku nak citer .
Hurmmm .

Macam ta caye kan .
Pejam celik pejam celik .
Aku nak abes belajar DEGREE da .

Sape percaya budak yang hanya dpt 3A dalam SPM nihh bole smpi tahap mcm nihh da .

Ibu selalu cakap , itu rezeki ko Zizie .
Berkat dengan doa ibu sekali .

Pape pun aku sentiasa berSYUKUR dengan ALLAH sebab sentiasa bantu aku .

 Sbb uh ade pepatah kata ,
“JANGAN CARI TUHAN BILE SUSAH JEW , BILE SENANG PUN KITE KENA SENTIASA BERSYUKUR DENGAN APE YG DYE BAGI KT KITE”
Sume itu UJIAN .

Aiseeyyymannn .
Da macam penceramah aku rase .
HEHE*

Okaayy r .
Kite citer pasal bnda laen k .

Hari tu , aku pi kolej , jmpe bebudak roommate sem lepas .
Rase rindu kt dowg .
*muntah darah*
HAHA
Gurau jew .

Actually , aku suke life aku sem lepas kt kolej .
Cube bayangkan ,
1 bilik 1 kelas .
So kalu sowg takde dalam bilik , kire sume confirm takkan ade dlm bilik .
Aku suke cara dowg .
Sentiasa kejut aku solat SUBUH even aku da kunci jam pun .
Kadang2 aku sengaja tutup jam , sbb aku tahu dowg akan kejut aku sampi aku bangun solat .
Bagus kan .

Kalu dulu , sebelum dowg nihh .
Zaty selalu ingatkan aku pasal solat .
Seronok bile ade kawan cmnie .
Kawan yg sentiasa mengingatkan rakan2nya .

 Tp sekarang , nak tanak aku kena bangun jugak kalu jam bunyi .
Sbb kalu ta bangun , melepas r solat SUBUH aku .
HEHE*

Okaayyy , lg nak citer ape ehh ??
Hurmmm .

Just 11 days more .
Yahooooooo .
Ta sabar nak balik SHAH ALAM .

Tp sedih nak tinggalkan Jengka .
Yelarrhhh , da mcm2 bnda jd kt cni kan .
Pahit , manis , masam dan secukup rase .
HEHE*

Aku macam da takde IDEA nak taip ape lg .
So kirenya , sampai cni jew r okaayy .

Wait for my next entriiii .
Wuhuuuu*
*Kalu rajin update r*

:p