Saturday, 18 January 2014

AKU BENCI JENGKA !! AKU SAYANG JENGKA !!

AKU BENCI JENGKA !! AKU SAYANG JENGKA !!

Tepat 18 Januari 2014 aku meninggal Jengka setelah lama aku menumpang menetap di sini .
Akhirnya , masanya telah tiba .
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan .

Huwaaaaa*
Taip post nihh sambil lap air mata .

Aku mula jejak kaki kt Jengka masa aku umo belasan tahun .
Dan aku keluar dari Jengka pada usia aku menjangkau dua puluh-an .
*Cehhh , ayat macam dalam DRAMA jew*
HAHA*

Tapiiii , macam biase .
Bukan tu yg aku nak cerita .
Yg atas2 td just mukadimah yang ta berapa nak mukadimah jew .
HEHE*

Sebelum mula citer .
Ape kata kowg tepuk tangan dulu .
Kenapa nak tepuk tangan ??
Alaaarrhh , sebagai tanda sokongan kepada cerita yang bakal aku ceritakan .
HUHU*

Merepek jew dr td .
Tp citernye ta start2 pun lagi .
Saboooo jew r .

Mase mule2 masuk Jengka dulu .
Aku sangat BENCI kt Jengka .
Yelaaarhh , budak bandar masuk kampung .
Kowg tahu kan perasaan dye cemana .
Kiri kanan depan belakang hutan .

Perghhhh , belum daftar lagi aku da pasang niat , cakap kt parents aku nak tuka kampus .
Nampak sangat ta suke dye uh .
HEHE*

Siapa pernah duduk kt Jengka nihh , dye tahu r kenapa ramai yg ta bole terima hakikat yg dowg kena duduk kt Jengka mase mule2 dtg dulu .

Tapi itu semua dulu .
Remaja r katakan .
Memberontak jew tahu .

Bile da lame duk kt Jengka , da mule biase ngan kehidupan kt Jengka .
Yelarhhh , kire da bole adapt r bile duduk kt Jengka .

Jengka sekarang pun da maju .
Ta macam mase mule2 aku mule masuk dulu .
Kalu nak beli apape barang , kena turun Temerloh , baru bole dapat barang .

Sekarang , bayar singgit , naek van , ape jew nk ade jew kt Bandar Jengka .
Tinggal pilih ngan bayar jew .

Mase mule masuk dulu .
Ade r KFC , Ayamas , WFC, Sakan .
Mase zaman aku KFC r paling popular .

Tp skang , Jengka mmg da membangun .
Ade kedai dua hengget , Ten10 , Pizza Hut , Tutti Fruiti , Marry Brown ......
Haaa , ape lagi yang kau nak .
Cakap jew .
In sha Allah ade .
HEHE*

2011-2014
Kalu kire ngan jari 4 tahun kan .
Perghhh , lama gile aku duduk kt Jengka .
Ohhh mak jemaahahhh :p

Rase nak nanes jew td mase last tgk rumah sewa , tgk UiTM .
Untuk terakhir kali kan .

Mmg r akan dtg jumpe supervisor .
Tapi ntah dtg ke tidak .
Mane r tahu supervisor aku nihh kan laen macam ckit dr supervisor owg laen .
Sabooo jew r .

Seriously , bile da tinggalkan Jengka nihh .
Satu jew aku nak cakap .
I LOVE YOU JENGKA .
You make me SMILE , SAD , HAPPY , LAUGH etc .

Macam2 da yg jd kt Jengka nihh .
Kalu nak tahu ape yg jd .
Nty kan post aku yg seterusnya .

Aku kalu da rumah , tahap nak hapdet blog mmg rajin .
*buat asgment malas*
HAHA*

So , see you on my next post .
Daaaaaaa (:

No comments:

Post a Comment