Monday, 30 June 2014

RAMADHAN KALI INI PENUH MAKNA !!

Assalamualaikum and a very good morning / afternoon / evening / night to all of youuuuuuuu .
HEHE*

Mula da merapu dye :P

Sume orang tahu yang sekarang nie bulan ramadhan .
So mcm biase larh cerita dye . 

Bangun pagi bukak periukkkk .
Ngeh ngeh ngeh .
Citer tu da lapuk wehy .
HAHA*

Masuk kali nie , da kali ke-3 aku puasa jauh di perantauan .
Ta payah nk perantauan sgt .
Jengkaaaa jew pun .

Alaarhhh , jauh jugak tu .
Jauh dari family nama dye .
HEHE*

Mengikut masa aku taip entri nie ,
Malam nihh adalah malam ke-3 ramadhan .
Alhamdulillah .
Merasa jugak puasa tahun nihh .

Alhamdulillah jugak sbb semua berjalan lancar sepanjang bulan puasa nihh .
Bangun sahurrr , dpt berbuka , dpt solat terawih berjemaah dan lain2 lg seronok .

First day puasa eksited jew pi bazaar .
Tp yg lawaknye , aku pi bazaar ta bawak duit .
Aduissss , seb baek pi ngan nisa .
So bole r pinjam duit dye .
HEHE*

Puasa jauh dr family nie biase larh kan .
Ape yg kite nak makan belum tentu dapat kan .
Hurmmmm .

Sekali masuk bazaar jew ade r dlm sepoloh hengget duit aku abes .
Mengalahkan hari ta puasa berbelanja .
Yelarhhh , sume nak naek hargaaa .
Air pun bole jual rm3 seplastik .
Aiseehhhh .
Saba jew r bulan2 puasa nihh .

Haaaa , td dapat bukak pose ngan Daya , Kak Tot , Ida , Arie .
Semalam plak ngan Nisa
Best r dpt bukak pose ngan membe .
Takde r rase sayu sgt .
HEHE*

Abes citer bab psl makan .
Continue psl terawih pulak ea .

Terawih kat Jengka seronok r sbb ngan membe2 sume sama baya .
Bole r sembang2 ckit .
Takde r tercongok termenung jew mcm terawih kt Shah Alam sbb sume yg tua2 dtg terawih .
Nak sembang mende dgn dowg .
Aku tgk muka mu , mu tgk muke aku .
HAHA*

Okaayyy , daaaaa .
Aku mcm malas nak menaip da .
Cau cin caauuuuu :P

Monday, 23 June 2014

KEKOK !!

Gendang gendut tali kecapi .
Haiiii selamat hari jadiiiiii .

HAHA*

Pantun yg tiada kaitan .

Aku mmg rajin tulis blog bile aku bosan jew .
So ini larh jd ea .
MeeeRaaaaPuuuuuu :P

Apa cerita ini hari ??
Hurmmmm .

KEKOK !!

Bukan ayam berkokok ea .
HEHE*

Ntah r .
Sowie r awak .
Kite ta tahu nak buat ape ?
Terasa kekok sangat bile jumpe .

Nak pulak td tetibe KAK TOT maen tinggal jew .
Mmg memBISU r jawabnye ,
HUHU*

Seriously .
Im really-really MISS you Cik Katak .

But, we cannot turn back the time right .
Kite kena lalui jugak jalan yg kite da pilih .

Aku cara aku , engkau cara kau .
Takpeee , aku tetap menunggu masa ITU tiba (:

ILY <3

Sunday, 22 June 2014

RINDU SAMA KAMU !!

Hurmmmmmmmmm . 
Nak masuk 2 bulan da . 
Marah sangat dye ke kite kan .
Takpeeee , sabar menunggu .

Tinggal satu solution jew lg .
Aku yg kena amek 1st move .
Pastu terserah kt dye nk terima ke ta .

Jujur dr hati .
I MISS YOU SO MUCH .

Wednesday, 18 June 2014

ADE HIKMAHnya !!

Asingment banyak jew nihh yg nak kena submit .
Tp MOOD nak buat tu ta sampai lg .
Mungkin sbb jalan JAMMED kowt .
HEHE*

Haaaaiiiii , i olllllsss .
Lame ta bercerita kan .
Bukan ape i olllllssss .
I olllssss sibuk sgt .
“SANGAAAAATTTTT”
HEHE*

Okaayyy , kite nak bukak topic ape ehh arinie ??
Ta payah nk bukak2 sgt .
Topic nihh mmg aku da pk td sebelum aku taip entri nihh .

Tajuk cerita aku ari nie,
“ADE HIKMATnya”

Macam pelik ckit tajuk entri aku nihh .
Aku seniri bace pun , tajuk mende nihh .

Takpe2 , sabo2 .
Cerita belum START lg .

Alkisaaahhhhnya .

BAB 1

Aku diPAKSA RELAkan untuk praktikal kt UiTM Jengka .
Which mean that aku terpaksa ddk kt Jengka balik .

Punye r aku beriya lambai2 kt Jengka mase last paper aritu sbb tanak dtg da .
Alih2 , aku kena praktikal kt dlm UiTM .
Hammpeeeehhh .

Nangis2 aku dibuatnya sbb kena datang balik Jengka .
Bukan Jengka nihh ta best .
Tapi hati ngan perasan nihh yg kata
“TANAAAAKKKKKKKK”

BAB 2

Sume owg cakap ade HIKMAH aku kena praktikal dlm .
Hikmah tu takkan nampak sekarang , mungkin suatu hari nty .
BAB 3

Aku SETIA menunggu bila la HIKMAH nihh nak dtg jumpe aku .
Berbulan-bulan lamanya aku tunggu .

BAB 4

Akhirnya , hikmah yg aku tunggu da tiba .
Alhamdulillah .

BAB 5

Macam ta best jew kan cite aku sbb macam tergantung pun ade .
HAHA*

Takde larh , aku cuma nak citer yg aku da dpt hikmah kenapa aku kena praktikal kt dalam .
Nama pun blog kan .
So kena larh meleret - leret cerita dye .
HEHE*

“Owg laen duk kalut nak beli tiket dtg Jengka”
[Aku RELAX jew sbb aku da mmg da ade kt Jengka]

“Owg laen duk kalut pk nak ddk kt mane larh kalu da sampai Jengka nty”
[Aku RELAX jew sbb aku ade bilik seniri kt kolej]

“Owg laen duk kalut kena minx cuti bagai kt boss”
[Aku RELAX jew minx perlepasan , siap punch card lg]

“Owg laen duk kalut kena buat research sowg2”
[Aku RELAX jew bole tanye membe or jumpe supervisor terus]

Hurmmm .
Kalu nak list , aku rase byk .
Aku tahu .
Kowg pun MACAM malas nk bace kan .
HEHE* :P

Okaayyyy , aku pun MACAM malas nak taip da .
So sampai cni jew k i olllllsss .

Jumpe lg NEXT ENTRY .
Adioooosssss .