Sunday, 12 October 2014

DARI BENCI JADI SAYANG !!

Mood tengah rajin nak menaip nihh .

Hai kawan - kawan .
Kite jumpe lg .

Ade pepatah mengatakan .

"Kalau sayang JANGAN sayang sangat dan kalau benci JANGAN benci sangat"
Sebab perasaan bole bertukar bile2 mase jew .

Just want to make it short .

Yes , dulu aku ta suke sgt dekat engkau and now aku da mule sayang dekat engkau .

HAHA*
Ayat clishe jew kan .

Nihh kire sinopsis larhh .
Nak full version jgn lupe beli novelnye okaaayyy .
KAH3 , okaayy tipu jew ,

WAIT FOR NEXT ENTRY (: (: (:

PSH - Pekerja Sambilan Harian

Gendang gendut tali kencapi ,
Hai , kali ini kite jumpe lagiiiiii (:

Assalamualaikum .

Akhirnya , tamat larh zaman kegemilangan aku .
TAMAT !!!
Yes , no more book , no more reading , no more quiz , no more exam .

Ingat seronok sgt larh abes belaja tu .
Hello , sorry ckit ea ,
Habes belaja tu la chapter kehidupan baru nak start .

Kenapa aku cakap macam nihh ??
Sebab aku da makan garam dulu dr kowg .
HEHE*
Okaayyy , gurau jew ;p

Less than one month jew aku dpt rehat before masuk ke alam pekerjaan .
Owg laen still lagi buat aktiviti menanam anggur .
Hurmmm , unutng larh kan ,

Bertarikh 7th August 2014 bermula larh tugas aku sebagai
"PSH"
di Jabatan Perangkaan Malaysia Negeri Selangor .

Waahhhhhhh , aku dpt kerja kerajaan .
Macam ta caye kan .

Caye ta caye kena caye larh jugak .
Alaarhh , bukan keje tetap pun .
Keje sambilan jew .

Tp tetap kena say ALHAMDULLILAH jugak .
Sbb ramai jew lg yg kt luar tu duk sibuk2 carik keje .


Tp , mcm biase larh ,
Bukan tu yg aku nak ceritakan .
KAH3 . 
Lame ta gune ayat nihhh .

Yelaarhh , nak menaip kt blog nihh pun payah .
Kena tggu betul2 free , baru bole buat .

Senang citer mcm nihh larhh .
Aku pendekkan jew k .

Aku masuk perangkaan , dpt satu group .
Dalam group aku ade Syafiqah , Syatila , Nazim and Afiq .
Setiap group ade penyelia , and penyelia aku nama dye kak Zaty .

Sejak ari pertama aku masuk keje aku rase nak benti da .
Darah mude la katakan .
Baru kena keje ckit da nak benti .
*tgn ats bahu , mata tgk atas*

Tp siapa sangka kan , sampai hari nie nak masuk 3 bulan da aku keje .

Actually ade penguat semnangat yg buat aku masih tabah untuk pergi kerja .

THANKS Ain sbb sudi keje ngan kite .
Walaupun Ain da benti , kite akan tetap kawan sampai bile2 k (:

Kalu ikutkan , project aku da abes bulan 9 lepas ,
Tp disebabkan ade new project , so kirenye sambung kontrak sampai bulan 12 nihh .
ALHAMDULILLAH AMIN (:

Cukup takat nihh kowt entri aku tuk kali nihh .

Nanti kite jumpe lagi ea ,