Thursday, 25 December 2014

BULI KAKAK !!


Assalamualaikum .
Hurmmmm .
Tb story . Patut update lame da . Tp asek busy jew kan .
Memandang da free nihh , so moh la kite rerajin update blog ea .

6 Disember 2014 - Saturday

Harinie ade ari sukan company . Turun padang sekadar menghantar tnda sokongan . Kekonon nak keje lame kt ctu kan . Hehe*

7.30am jnji nak jmpe kt parking . Mcm biase larh . Confirm la aku la yg akan smpi dulu kan . Bape minit lepas tu kak Zaty pulak muncul . Kak Zaty dtg masuk duk dlm kete aku .

Pok pek pok pek bersembang ade la dlm stegah jam kemudian Syafiqah n kak Farah pulak smpi . Kak Farah bg baju sbb sume janji nak pakai baju same kaler biru . Aku pi tuka kt toilet sbb ta pakai inner lg . Kak Zaty tuka dlm kete jew sbb she already wear inner . 

Pantang diajak bergambo la gamaknye . Turun kete n duk berselfie kt luar kete . Dlm duk kelam kelibut nak gerak , kak Zaty TERtinggal phone dlm kete aku . Seb baek aku nmpk kt seat belakang . Kalu ta nauzubillah da kete aku kena pecah nty .

Aku amek n bgtaw kt Syafiqah phone kak Zaty kt tgn aku . Kenyit2 mata ckit . Syafiqah paham ape yg aku nak buat . Hehe*

Da masuk dlm kete kak Farah maen calit2 ibu jari ngan Syafiqah . Hehe* Musibat betul ini dua olang . Haha*

Ngok ngek ngok ngek dlm kete jap . Tetibe ................

Kak Zaty perasan yg phone dye ilang . Aku ngan Syafiqah ape la lg . Buat muke toye jew la kt belakang . Buat mcm takde pape yg berlaku . Terbaeeeekkkkkk .

Nak dijadikan cerita . Aku pun pi la tnye . Ķak Zaty tanak crik henpon kak Zaty ke ?? Baru la dye ajak pi tgk henpon kt kereta aku yg berada di opis yg mane lebih kurang 5 kilometer nak smpi sane . So nak tanak kena la naek kete kak Farah kan .

Beria nihh aku tgk kak Zaty nak pi crik henpon dye . Aku da gelisah tahap gaban nihh . Padahal phone dye ade jew ngan aku dr td . Smpi kt kete kak Farah , aku ta bg lg phone . Mmg tahap berani la tu . Haha*

Lepas kak Zaty start enjin baru la aku bgtaw yg phone dye ade ngan aku . Kah3 . Situasi mase tu mmg ta bole nak citer larh . Pnye la gelak smpi nak putus urat kentut kata ko .

Kak Zaty merajuk . Peluk tubuh . Tu mmg hak cipta terpelihara dye . Alolo tomei sgt . Mcm Sara Ali da . Hehe*

Kak Farah yg ta terlibat pun kena sama . Naseb la kalu da bersekongkol . Terlibat ke ta terlibat pun tetap kena . Kah3 .

Haaaa , lg aku ta ingat sgt da ape kesudahan dye . So aku citer smpi cni jew larh . Yg paling penting , kak Zaty omey angat muke merajuk tu .

Mcm biase la . In sha allah takkan buat lg . Tp esok luse mungkin kowt :p

Sekian cerita tuk entry kali nihh . Ade umo jmpe lg ea . 

Cau cin cau .

Wednesday, 17 December 2014

TIPU LARH KALU TA SAYANG !!

Gendang gendut tali kecapi .
Hai , kite jmpe lagiiiiii ......

Hurmmmmm .
Ini topik ini hari
"TIPU LARH KALU TA SAYANG"
Apa ini ??
Macam owg keling menaip .
Opssss .
Minx maapppppppp kalu terasa :P

Haishhhhh .
Entah larh .
Ape ntah yg rase kt dlm hati nihh .

SAYANG ke ?? BENCI ke ??

Tp seyes .
Mmg TIPU la kan kalu ta SAYANG !!
5 bulan kau bersama .
Takkan takde rase pape .

Hurmmmm .
Bole kira ngan jari da bape hari jew tinggal tuk gelak same2 , nanes tu mungkin sowg2 kowt .
HEHE*

Agak2 bole lg ke mcm nihh lepas nihh ??

Bole lg ke naek satu kereta pi buat keje luar ??
Bole lg ke makan same2 kt luar ??
Bole lg ke OOTD sesama ??
Bole lg ke nak berselpie smpi berpuluh2 gmbr sekali shoot ??

Yg pntg !!
Bole lg ke nak susah senang same2 lg lepas nihh ??

Msti memasing da bawak haluan masing2 kan .
Pepatah pun ade ckp . 

KAWAN BIAR BERIBU .

Hurmmm .
Entah larh .

Just sentiasa berdoa agar dipanjangkan perkenalan ini .
DUNIA AKHIRAT kata ko kan ,
Amin ......

Sekian tuk hari nie .
Annyongggg (: (: (: