Sunday, 22 February 2015

[PART II] TRIP TO JOHOR , AWESOME

Assalamualaikum .

Hye .

Okaayyyy , kalu ikut entry kali nihh ade larh sambungan entri sebelum .

So kalu kowg da terbukak entri nihh , dan masih belum bace yg PART I ,

Sila2 la , singgah ke entri sebelum ea .
HUHU*

Okayyyy , ini cerita pada 21/2/2015 .

Bangun pagi bukan maen lambat .
Mmg tahap balas dendam la tido tu .

W/pun umah riuh ngan adek-beradek Arie yg ramai tu kan .
Tetap jugak gagah tutup mata , pekakkan telinga .

Tp takde la lmbt sgt bgn .
Dlm pukul 8.30 gitu .

Bangun pagi ta tahu nak buat ape sebab kalu nak pi majlis Daya pun , kire awal lg .

Sbb majlisnye start pukul 2.00 petang .

Tgh2 duk sembang , tetibe ade yg ajak pi Teluk Sengat .
Tengok pantai .

Aku pun beria la bukak maps nak tgk jalan .

Pulak 13minute jew dr umahhhh homestay tu .

Mmg panas la bontot mecicit nak pi sane .
Kekonon nak amek shoot modeling la kt tepi pantai tu .

Sekali sampaiii .
Hurmmmmmmmmmmm......

Hampa ckit hati nihh .
Seb baek dekat jew .
So takde la terkilan sgt kan .

Duduk dlm stengah jam gitu , gerak balik mula ke homestay .

Pastu , mula kan .

Takde xtvt da kan .
Topik pulak da abes setoli moli .

Jawabnyeee krookkkk kroookkk for second time .

Azan zohor terus solat jamak , and siap and terus gerakkkkkkk ke rumah penanten .

Okayyy , da turun kete cantik2 pakai kasut tinggi , jaga mekap sume .
Jalan jauh ckit sbb parking susah dpt .
Sekali ckit jew lg nak smpi umah penanten .
Allah , adiah lupe amek kt bonet kete .

Ceritanyaaa , panas2 pi patah balik ke kete .
Mandi air peluh jawabnye .
HEHE*

Smpi2 , tengok penanten , makan and wait for another team to arrive .

Team abg2 sado da smpi , teman dowg makan , sembang2 , amek gmba ngan penanten ramai2 .

Pukul 4 lebey gerak pi JB balik .

Dengan baju kurung ta sempat tuka , depa duk bawak kami pi R&F .
Cantiikkkk .
Berhadapan jew ngan Singapore .

Kalu berenang 1 hari 1 malam sampai agaknye .
HEHE*

Lepas R&F gerak Country Garden (CG) pulak .
Sini pun cantik jgak .

Duk sane smpi pukul 7 . 

Azan magrib singgah Masjid Sultan Abu Bakar and solat lg .

Haaaa , da malam kan .
Ade da mulut2 yg bising kata lapoooo .

Pusing pnye pusing , depa pi bawak makan kt Kota Raya .
Sedappp .
Puas hati la bayar mahal .

Tp tempat tu scary la pergi kalu takde LELAKI .
Atleast sowg .
Kena ade teman .

Lepas makan baru teringat should be balik awal , sbb ....
Nie kan malam PERTAMA penanten .

Takkan nak kacau lagi kan memalam buta baru nak smpi umah dye .
So lepas makan terus gerak .
Pecut kekadang satu satu kekadang satu dua .

Depa ta bole nak marah aku bawak laju sbb aku jew yg ade lesen .
Kalu depa ade lesen , aku swoh dowg amek seat aku bawak kete tu .
Haaaa , nmpk ta berkira dye tu  .
HAHA*

Okayyy , sepangjang perjalanan tu .
Rasa berSALAH dlm hati ta runtun sudahh .
Asek memikir jew .

Sempat ke smpi sebelum penanten tido .
Pastu still ramai lg ke owg kt umah penanten .
Kami nihh kan perantauuu , dtg nak tumpang .
Tp bukan maen segan kemain .
Nauzubillah katanyaaa .

Plan pun bukan maen dahsyat .
Dr A smpi ke F plannye .

Aku rase mcm nak listkan jew .
Nihh sume Zam pnye otak , dan aku pnye otak yg bergabung .

Kak Tot ta bole nak ckp ape da sbb takde owg nak geng ngan dye malam tu .
HUHU*

Plan A - tido umah Daya .

Plan B - tido kt umah Daya , tp dlm kereta . Kirenye tanpa pengetahuan Daya la kteowg ade kt ctu .
Plan C - gerak balik KL terus .

Plan D - tido kt mane2 R&R yg selamat .

Plan E - tido kt masjid .

Plan F ta ingat sbb mase nak mikir tu tetibe dpt kol dr Daya .
Tahu2 jew dye , owg nak buat plan tanak tido umah dye sbb SEGAN pnye pasal .

Kesudahannye .
Tetibe ade owg ketuk cermin tingkap .
Toleh2 , WHATTTT !!
Daya da kt sebelah .

Alahaaiiii .

Aku ta pena lg menang kalu ckp ngan dye nihh .
Nak tanak kena gak turun tido umah dye .

Aishhhhhh , berbeban-beban segan nihh atas bahu .

Okayyy smpi ctu jew mcm biase .

Mandi , kemas beg , and tarik selimut tido .
Krookkk krookkkk .

Malas nak buat PART III , so sambung cni jew la ea .

Pukul 6 subuh aku bangun da .

Kena tido kt ruang tamu kan .

Kena la bgn awal .
Kang nmpk pulak ape yg ta patut nmpk nty .

Niat hati nak la gerak lepas subuh .
Means paling lewat gerak pun pukul 7 la .

Sekali hamekkk ko .

Smpi pukul 9 ko kena tahan kt ctu .

Alaahaaiiiii .

Roti jem kaya sume ada .
Asek duk belek2 tgk jam jew nak kire sempat ke smpi sebelum pukul 3pm .

Sbb bas kak Tot pukul 3.30 .

Lepas dpt pelepasan balik jew .
Mmg ta banyak cerita la kan .

Speed selaju yg bole .

Alhamdulillah jalan okay jew .
Takde la jammed sgt .

Still tahap bole sabar lg larhh .

Ngeh3x .

Smpi pekeling pukul 2.30 lebey gitu .

Gerak Shah Alam smpi 3.10 .

Okayyyy , mmg laju aku bawakkk .

Speed gile babi nama dye .
HAHA*

Okayyyy , maka tamat larh cerita aku di sini .

That was an awesome story .
Serious gua ckp sama lu .
Gua mmg rase mcm nak pergi lagi ,
HEHE*

Okayyy , dr smpi td ta tido lg nihh .

Eksited sgt nka update blog .
Bukan ape .
Takut lupe jew kalu hapdet lelambat kan .

Sekian dr aku , kkk senior yg ta tahu nama .

Assalamualaikum .

See u again (:

No comments:

Post a Comment