Saturday, 22 August 2015

AKU JATUH CINTA !!

Assalamualaikum .
Hye .

Today nak romantik2 ckit la .

Td ngah2 boring ta tahu nak buat ape teringat pulak kat satu cerita nihhh  and terasa nak update pulak kt blog nihhh .
HEHE*

Tajuk entri kite arinie psl
"AKU JATUH CINTA"
Jeng jeng jeng .

Al-kisahnyaaa .

Ta silap aku mase tu aku Form 3 .
Sekolah ade buat kem motivasi .
And semua budak Form 3 and Form 5 wajid datang and join kem motivasi nihh .

As usual bile da join kem nihh msti la kena buat kumpulan kan .
Aku dpt satu kumpulan ngan sowg abg Form 5 nihh .

Untuk 3 hari byk jugak la yg kiteowg belaja kt kem nihh .
Terutama sekali psl adab la .
Yg paling aku ingat , kalu jumpe membe / cikgu jgn lupe bg salam .
Especially cikgu sekolah la .

Dan utk 3 hari tu , aku dpt kenal la abg Form 5 nihh .
W/pun hakikatnya masing2 membisu , tp dlm hati ade sesuatu .
Haaaaaaa , ape tu ??
HAHAHA*

Abes kem , pi sekolah cam biase larh .
Nak dijadikan cerita .
Kelas aku tingkat 3 and kelas abg tu pun tingkat 3 .
And lg best .
Sebelum nak smpi kelas aku mmg kena lalu kelas abg nihh dulu .

To be continue ...

HAHAHAHAHA*
Gurau jew .

Nama abg nihh aku letak abg A jew la k .
Takut nty ade membe kenai pulak mamat nihh .
Sbb popular satu sekolah kan .

Abg A nihh dye duk tepi tingkap .
Setiap hari kalu dye nampak aku lalu msti bg SALAM .
Ta pena miss pun .
Mcm tahu2 jew bile nak lalu ctu .
Alaarhhh , aku lalu ctu time pepagi nak masuk kelas , rehat and nak balik .
Cube bayangkan, sekali 3 kali ade dapat salam dr Abg A nihh.

Ko rase ta ape aku rase .
Benda nihh berlarutan agak lama larhhh .
Dan dalam tempoh tu tipu la aku ckp aku ta jatuh hati kan .

Setiap hari balik dr sekolah tulis diari psl dye .
OMG mmg budak2 sangat -__-

Sbb dye Form 5 and aku Form 3 , kite salu ade kelas tambahan pas abes waktu sekolah .
Nak dijadikan cerita .
Aku balik ikut tangga laen .
Ta ikut tangga selalu yg lalu kelas dye tu .

Nak tahu ta ??
Dye bole lari dr kelas dye and jerit dr tingkat 3 tu .
"Aliaaaa , baik2 balik . Assalamualaikum'
Ya Allah mase tu jantung berdebaq giler2 .
Yelaaa , owg laen pun dgr kowt mase tu .
Cuak da sbb sebenarnya abg nihh da ade makwe .
And makwe dye nihh budak batch aku jugak tp kelas ta sama ngan aku .

Alkisah makwenyee pulak lepas kejadian dye jerit tu .
Kecoh satu floor tingkat 3 kata Abg nihh curang ngan makwe dye .

Aku ta berapa nak amek port sgt .
Tp bile mai tang gosip aku dgr jew .
Nak tahu ta ape gosip dye .
Katanyaaa Abg A nihh curang sbb dye suke owg laen .
Dan owg laen tu adlah budak kelas 3A .
Dan ketika itu aku adalah budak 3A .

Aishhhh , mmg da cuak gile .
Takut kena ligan jew ngan makwe dye .

Semenjak hari tu , aku ta lalu da kelas dye .
Sanggup pusing jauh nak masuk kelas .

Sebenarnya ape ekk aku nak citer ??
Aku pun da pening nihh .
HAHAHAHAHA*

Okayy ingat da .
Just nak sharing my first sight of love .
So kena ingat larh .
First time jatuh cinta mase Form 3 la nihh .
HAHAHA*

Aku sebenarnya ta tahu pun siapa budak kelas 3A yg Abg A tu suke .
Tp kowg tahu kan .
Kalu takde angin , pokok takkan bergoncang .

Cerita nihh takde kaitan samada dgn yg hidup ataupun yg da takde .
Aku just sharing is caring jew .

Okay la .
Bye and Assalamualaikum .


No comments:

Post a Comment