Wednesday, 9 September 2015

GADIS CAMERON HIGHLANDS !! [PART TWO]

Assalamualaikum .

Hye kowg .
Apa habaq semuanyaaa .
Baik-baik saje kan .
Alhamdulillah .

This will be continuous entry about our trip to Cameron .
Wowww , speaking mat salleh you .
HAHA*

Hurmmm .
Sorry for the late update .
Busy gamaknyee .
Yelaaa , dgn belajar dgn keje .

Actually kan , aku kan , mcm kan , dah kan
LUPEEEEEEE !!

Okaay tipu jew .
HEHE*

Siapa yg dtg cameron ckp panas meh aku debik skit muke tu .
Pnye la sejuk .
Pakai baju berlapis pun still rase sejuk lg .
Padahal kipas ta pasang pun apatah lagi aircond .

Mcm biase larhh , bile pertama kali tido kt tmpt yg kite ta biase tido .
Msti akan terjaga-terjaga kan .
Aku ta ingat bape kali aku terjaga .
Da terjaga tgk jam , awai lg , sambung balik tidoq .
Terjaga lagi , tgk jam lg , tidoq lagi .
Sampai la ke subuhhhh kesudahnyaaa .

Itu pun bukan bgn lagi , betul2 tggu jam bunyi baru nak bgn pi semayang .
Aishhhh , kalu tuhan tarik nyawa aku time tido abes larh ta sempat solat .

Alhamdulillah , still alive until todayyy .
Amin (:

Bella as ketua for this trip da rancang nak pi mane arinie .
So ikut schedule bell jew .
Tp tp tp , mcm biase larh kan .
Pompuan .
Tahu sebut jew , nak jalan ta tahu ikut mane .
Seb baek ade maps yg tunjukkan jalan .

Tunjuk jalan sgt larhh .
Maps nihh lagi byk menipu aku rase .
HAHA*

First place we should go for today is .....
"MOSSY FOREST"

Dalam kepala otak aku , parking kete kt tepi2 jalan , nmpk da mossy forest tu .
Tapi tapi tapi .
Haaaaaa , suspen ta ??

Tidak ku sangka , mengapakah . pilunyaaa rasa hatiku .
Amboiiii , karaoke nmpk .
Lamaaa woo ta karaoke semenjak sambung belajar .
Nmpk ta nmpk ta busy dye tu .
T.T

Aku pendekkan jew la ehh psl Mossy Forest nihh .
Sbb kalu nak citer bebetul mcm esok ta abes taip lg .
Kan kan kan .

Mossy Forest nihh hutann .
Okaaayyy hutan .
Di ulang hutan .
Tengah hutan ade ape ??
Ade T larhhh .

Okayyy ta lawak , puncline ta menjadi .

Mossy Forest nihh kalu kowg gugel .
Takde pape pun .
HEHE*

Biase la kan .
Kalu dlm hutan mesti larh ade tumbuhan semula jadi .
Angin yg sepoi-sepoi bahasa .
Sepoi ke ??
Aku rase mcm ade aircond portable kt sebelah aku .
HAHA*

Suppose before nak masuk mossy nihh kena laporkan diri kt balai .
Patutnya la kan .
Tapi kiteowg ta buat pun .
Nmpk ta berani dye tu mcm mane .

Owg laen , nak masuk mossy , daki pakai kaki alatan sume bagai .

KAMI !!
Pakai Alza jew wehyy .
Ya Allah , nihhh serious aku ckp nihh .
Aku TANAK pi da mossy forest nihh .

Dgn keadaan jalan yg terlalu kecil and muat utk satu kereta jew lalu .
And ko espect ta kalu tetibe ade kete dtg dr depan nak lalu cemana .

Aku rase , kalu jantung aku ade kaki , dye da lari tinggalkan aku maybe .
HEHE*

Utk separuh jalan , mmg aku nak give up .
Tp there is no turn way .
Nak tanak , ko kena terus lalu jugak .

Alhamdulillah , we are safely arrive at Mossy Forest .
Ketar lutut nak habaq kt hanggg .
Haaa , nihh kalu lutut aku ade kaki pun mungkin dye pun lari ikut jantung .
Lari sama-sama , sweet gitu .

Not bad gak tmpt dye .
Kami berada di ketinggian 2000m .
Wowwww , tggi angat .
Aku rase Najwa ta kuar phone sbb takut phone jatuh rasenye :p :p

Gmbq mcm biase la .
Pls visit my IG .
Tenkiuuu .

Sebelum nak masuk kete tu , ade abg nihh haaa .
Dye membawa pelancong aku rase .
Tanye dye , bang , nak turun bawah still kena gune jalan yg sama ke ??

Kowg rase ape jwpn tu ??
Hurrmmm , aah jawapan dye .

Tapi sebelum tu ade abg laen kt ctu swoh kteowg naik lg atas .
Means puncak mossy forest larhh .
Aku geleng jew .
Cukup la takat nihh .
Ta mampu da bang .

Abg pelancong tu naek 4WhellDrive .
So follow jew larh belakang abg tu mase nak turun .
Atleast ta bahaya sgt kalu ade kereta dr dpan nak lalu .
Terima kasih bang .
Ade rezeki jmpe lg ea bang .

Abes citer psl Mossy , our next location is Taman Lavenderrr .
Wuuuu , cantiknyaaa .
Tapi nak masuk kena byr rm6 .
Naik singgit aku rase sbb GST .

Mcm biase , click click jew button camera .
Penuh la 40 keping gmba sehari .
HEHE*

Suha belanja eskem straberi kt sni .
Tenkiu unnie .

Lepas taman lavender benti taman straberi kowt .
Ntah la ta ingat .
Yeke ??

Tp yg pasti benti la .
Ehh yeke .
Ehh ntah larhhh .
HEHE*

Next location , 
BIG RED STRAWBERRY .
Kat cni memasing da lapaq aku rase .
Maybe sbb da tghari .
Memasing pulak ta breakfast .
Mkn roti sandwich yg suha buat jew rase .

Kt cni makan semua makanan yg berasaskan strawberi .
Minum air pun , air strawberi .
Alhamdulilah utk alas perut .

Finally , tmpt yg paling aku nak pi sangat .
NIGHT MARKET .
Yeayyyyyy .
Tp ta byk lg yg bukak .
Maybe sbb awal lg .
Tp takpe , still bole petik strawberi smpi 5 bungkus -__-'

Lepas night market terus shot balik Shah Alam .

Kali nihh ta ikut jalan Tapah da .
Ikut jalan simpang pulai .
We have a new driver .
Driver baru nama Nad .
Ada kenal ini budak ka ??
Tarak kenal tiada apa-apa .
Tidak penting pun :P

Nak kuar cameron ikut simpang pulai nihh ade larh dlm 2 jam aku rase .
Kuar2 jew terus masuk bandar Ipoh .
Benti kt RNR Simpang Pulai .
Singgah solat , toilet and makan .
Sume amek mknn sama jew .

Nasi Ayam .
Bukan ape .
Sbb mmg tu jew ade -__-'

Lepas makan still meneruskan perjalanan .
Smpi Shah Alam around 8pm aku rase .

Anta sowg2 balik , sampai la tggl aku sowg dlm kete .

And last but not list .

As a conclusion la kirenye nihh .

A very fun journey with my friends .
Alhamdulillah .
Semuanyaaa okay .

Tenkiu again .

Lets plan for others trip .

Hastag credit to :
#DuitRaya
#MamaBelanja

Dah laaa .
Aku malas nak taip nihh .
Ibu ddk kt sebelah curi2 pandang .

Last metion to Saripah and Donadddd .
Da update da PART TWO :P :P :P

Jangan marahhh .
Guraauuu jew .
Mintak maap k .
Ta buat lg da .
Promiseee .

No comments:

Post a Comment