Thursday, 18 May 2017

AKADEMI FANTASIA AF1 (2003) REUNION SHOWCASE !!

Assalamualaikum .

Alkisah aku follow ig Nana Mahazan.
Tetibe tengok dye post ade photoshot ngan bebudak AF1 yg lain . 
Terkejut beb .
Dowg nihh nak buat reunion ke ??
Jeng jeng jeng !!

Dalam duk kecoh2 tu , aku still keep refresh ig sebab nak tahu ape yg jadi .
And betul dowg nak buat reunion .
Finally after 14 years, they comeback .
Such a happy news to aku la kan ofkos sbb minat giler kt dowg .

For your information, harga tiket dan tempat showcase sume da reveal .
Tp sayang aku ta dapat nak pi sbb tiket mahal .
Memandangkan aku nihh seorang penganggur yg berjaya , mmg takde la nak beli tiket mahal2 gitu.
Tp if aku ade duit, mmg aku beli wehy sbb minat tahap fanatik la .

Mmg before2 aku ta pernah pun join mane2 konsert dowg sbb aku kecik lagi .
Bayangkan la ehh .
Dowg nihhh debut tahun 2003 dan mase tu aku baru 11 tahun .
Ko rase ??

So nihhh nak besar ckit (umur 25) , ckit jew taw .
Ta besar byk lg .
So bole la kalu nak join mne2 konsert kan .
HEHE*

Dalam duk tggu tarikh dowg buat showcase tu ade la terlintas , 
depa nihh takmau ke buat contest yang bg tiket free ??
Hurmmm , mmg rase nak DM jew Nana sbb dye bos paling besar dalam rancangan reunion showcase nihh .
Tp apakah daya , mampu tangguh jew niat tu .

And something miracle happen when aku bukak jew ig, aku nampak Nana post sesuatu .
Ohh yes, pasal nak bg tiket free .
Yuhuuuuuu . 
Cam tahu2 jew Nana yg aku ta mampu nak beli tiket .
HAHA*

So bersungguh la aku korek balik gambar2 lama dowg .
Sbb dalam contest tu Nana kata sapa nak menang kena buat video or gambar dengan caption yang menarik .
Jadi dgn gigih aku paksa kakak aku buatkan .
Sbb aku nihh ta reti sangat nak bermadah berhelah .

Malam tu jugak aku upload gambar ngan caption yg menarik .
Siap unprivate kan ig sbb nak bg semua org tgk .
Aku tag sume student AF1 sbb nak like bebyk .
HAHA*

Thanks GOD, ramai la yg like wpun 44 org jew liker.
HAHA*
Kire bersyukur la tu .

Nak dijadikan citer, contest tu mcm takde sambutan la .
Sbb ta ramai pun yg masuk .
Aku sentiasa bukak #AF1ReunionContest sbb nak tgk jugak pencabar2 yg lain .
Mane tahu menang kan .
HEHE*

Bile nak dekat close date contest, tetibe ade sowg mamat nihhh join contest .
Gambar dye biase jew sbb kt google pun ade .
Tp caption dye mmg win la .
Aku seniri da mmg bole agak yg mmg dye yg akan menang .

Kesedihan melanda sbb tahu da kalah .
HAHA*

Siap merajuk cakap nak unfollow la sume sbb kalah .
KAH3.

Tp itu semua ta terjadi bile tetibe  tgh main phone,
noty DM kt ig naik .

Sekali tgk dr Nana beb .

Ta bace pun ta tahu da ape isi kt dalam .
Melompat - lompat wehy tahu .
HAHA*

Aku ta bace lg DM tu ,
phone terus pass kt kakak .

Malam tu ta bole tido sbb pikir waaaa seronoknye menang tiket free .
Ta sangka angan-angan sebelum nih jd realiti .
Ta sangka bole jumpa dowg .

Hari yg ditunggu akhirnya tiba .
Mmg ta sabar beb .
Dr rumah da eksited .
Bukan ape .
Aku nihh jarang2 ckit buat keje giler .

Ohh yes , akhirnya sampai pun tempat showcase wpun byk kali sesat .
Yela 1st time la katakan nak pi tgk showcase .

Sampai2 jew terus kena pi amek tiket .
Mule2 rase berdebar sbb betul ke aku menang nihhh .
Hurmmmm .

Tp muka selamba jew la .
Dalam hati siapa la yg tahu kan .
HEHE*

Okayyyy so dgn muka selamba masuk tmpt Afdlin Sauki tu cakap saya yang menang contest tu .
PA Nana cakap ,
Haaaa , awak siapa nama ea ?
Saya Alia Ezrie .
Okayyy kejap ea .
Okaay awak winner kan .
So duduk kt meja no 17 k .

Da duduk tu terus nampak muke student AF1 yg aku suke giler2 tu .
Yg 1st sekali nampak Vince .
Mase tu Vince tgh dukung anak dye .
Nak panggil dye ajak amek gambar tp segan .

Dalam 3 lebih start la showcase dye .
Jujur gua cakap sama lu .
Best wehy .
Such an awesome showcase .

Aku mmg admit , suara dowg biase2 jew .
Even cd album dowg yg aku beli dulu pun suara mesin .
Tp ta kisah la sbb aku still akan support dowg .

Tp semua sangkaan tu meleset jauh .
Bile dengar live, sedap wehy suara dowg .
Serius sedappp .
Ta tipu .

Weeeeeee ,
Aku mmg enjoy dgn show dowg .
Mmg ta rugi wehy beli tiket .
(wpun aku dpt free)

Rase nak beli jew tiket utk malam tu .
Tp mmg tak la kan .
HEHE*

Seronok jugak dapat amek gambar ngan semua and dapat sign wpun aku rase zaman sekarang sign tu relevant da .
Hurmmmm.

Video sume persembahan mmg aku record .
Lantak la org belakang nak cakap ape sbb aku mmg rakam jew sume persembahan .
Sbb nak buat kenangan .
Bole tgk time boring2 and hiburkan hati seniri kan .

Okaaayy last but not least .
Aku tahu depa buat showcase nihhh ta dapat duit pun .
Duit tiket tu aku rase utk bayar live band tu jew .
But seruisly , kowg mmg buat a good job .

Ta sia2kan peminat yg selama 14 tahun nihh .
Wpun ta sepopular yg lain but still kowg masih ade peminat yg setia .
Wuhuuuuuu ~

Okay cukup la takat nihh .
Nty kite setoli moli lg if ade update psl dowg lg .

Salam sayang dari aku SiHatiMerahUngu .
Bye.


#Akademi Fantasia 1 (2003)
Azariah Suaymi (Azza)
Adi Fashla Jurami (Adi)
Suriati Abu Bakar (Atie)
Rueben Thevandran (Burn)
Rosmayati Sidik (Rosma)
Nurul Hana Che Mahazan (Nana)
Sahri Mohd Sarip (Sahri)
Nurlizawaty Mohd Ismail (Liza)
Siti Harnizah Tahar (Nija)
Ahmad Azizi Mohammed (Azizi)
Mohammad Khairul Nizam Mohammad Wahi (Khai)
Vincent Chong (Vinve)